duminică, 11 septembrie 2011

VIDEO – Sibienii pot plăti direct cu cardul biletul în autobuz. Vezi cum a testat primarul Iohannis sistemulMasterCard şi Societatea Comercială de Transport local din Sibiu „Tursib” au anunţat în cadrul unei conferinţe de presă implementarea soluţiei de plată contactless PayPass™ în transportul în comun din Sibiu.

Sibiul este primul oras din Europa care oferă posibilitatea de a călători cu mijloacele de transport în comun utilizând ca mijloc de plată a călătoriilor cardurile MasterCard® şi Maestro® PayPass™. BRD a încheiat cu Tursib un parteneriat strategic de dezvoltare a noilor tehnologii în transportul în comun, al cărui prim pas este plata calatoriilor cu carduri bancare contactless direct in mijloacele de transport. Urmare a acestui parteneriat, Tursib se plasează în rândul celor mai avansaţi furnizori de servicii pentru comunitate la nivel internaţional.

Cardurile contactless emise de BRD vor putea fi încărcate în scurt timp şi cu abonamente valabile pe liniile de transport în comun din Sibiu. De asemenea, pentru plata călătoriilor sunt acceptate în mijloacele de transport orice tip de card contactless MasterCard/Maestro emis oriunde în lume.

BRD are deja instalate peste 1.300 de terminale de acceptare a cardurilor contactless la nivelul întregii ţări, la comercianţi precum Carrefour, Mic.Ro, KFC, Pizza Hut, IKEA, Inmedio, dar şi la Regii de Transport precum Metrorex, Sibiu, Constanţa, Galati.

Iohannis, încântat de idee

„Transportul public din Sibiu a reuşit într-un timp relativ scurt să îşi schimbe complet dinamica şi utilitatea în comunitate. Avem astăzi un transport public performant, cu mijloace de transport noi şi cu trasee optimizate. Astăzi se marchează la Sibiu o premieră pe ţară şi în ceea ce priveşte sistemul de ticketing. Cetăţenii vor beneficia de o modalitate mult mai simplă de plată a biletului, direct în mijloacele de transport. Felicit cu această ocazie societatea de transport public şi în egală măsură BRD şi Mastercard pentru proiectul pe care astăzi îl inaugurăm.” a declarat Primarul Klaus Werner Iohannis

Citeste mai departe pe Ora de SibiuVIDEO – Sibienii pot plăti direct cu cardul biletul în autobuz. Vezi cum a testat primarul Iohannis sistemul

Niciun comentariu: