duminică, 31 august 2014

„America, venim!” Actriţa Ioana Blaj, despre filmările în SUA: „Poliţiştii ne-au oprit pentru că mergeam cu o viteză sub cea legală şi l-au întrebat pe şofer dacă nu e prizonier”

Gândul [29/08/2014]

Spectatorii români vor avea în avea în această toamnă motive să zâmbească. Comedia „America, venim!”, care va avea premiera pe 19 septembrie, aduce în cinematografe întâmplările pline de umor şi neprevăzut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai cărei actori se află pentru prima dată la New York. Filmul, în regia lui Răzvan Săvescu, este inspirat din fapte reale, îi are în distribuţie pe Mihai Călin, Adrian Văncică, Gheorghe Ifrim, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea şi Oana Ioachim şi a beneficiat de participarea specială a celebrei actriţe de origine croată Mira Furlan.
 
Actorii dintr-o trupă de provincie primesc într-o bună zi vestea vieţii lor: vor ajunge să joace în America, ţară spre care se avântă cu toate speranţele înainte şi fără pic de engleză în bagajul lingvistic. Exuberanţa şi lipsa lor totală de experienţă îi fac să treacă prin tot soiul de întâmplări comice, pline de haz românesc. Situaţiile amuzante nu s-au petrecut însă doar în faţa camerelor de luat vederi, ci şi în spatele lor. O parte din filmări au fost făcute în America, iar pe parcursul lor au existat momente care stârnesc şi astăzi zâmbetul actorilor. În timp ce filma călătoria actorilor de provincie care se deplasează prin SUA într-un vechi autobuz de şcoală, echipa a fost oprită de poliţişti pe autostradă pentru că se mergea cu o viteză sub limita legală. „Păream destul de suspecţi şi, drept dovadă, l-au şi întrebat pe şoferul autobuzului, care era un american 100%, dacă nu cumva l-am luat prizonier... Dar am scăpat cu bine şi am avut senzaţia pentru câteva minute că jucăm într-un film de acţiune american în care suntem înconjuraţi de 3 echipaje NYPD”, povesteşte pentru gândul actriţa Ioana Blaj, care interpretează în film rolul Nelei.
 

Niciun comentariu: