luni, 18 august 2014

VIDEO. Potop la malul mării. Vremea a stricat planurile turiştilor

 
Vremea nu ţine cu turiştii. Întreaga ţară se află sub informare de vreme rea. Să ne aşteptăm la ploi şi chiar grindină, ne avertizează meteorologii.
A fost potop la malul mării. Zeci de maşini au rămas blocate pe drumul care leagă Mamaia de Constanţa, după o ploaie care a durat mai puţin de două ore. O ambulanţă care ducea o gravidă la spital a rămas şi ea împotmolită. Femeia a avut noroc. Soţul a reuşit să o ducă la spital în timp util cu maşina proprie.
Apa a intrat în curţile şi beciurile caselor. Pompierii au primit peste 200 de apeluri disperate atât de la turişti, cât şi de la localnici.
Furtuna de azi noapte a făcut ravagii in mai multe zone din Constanţa. Acoperiăul unui bloc a fost smuls de furtună. O bucată de 12 metri lungime din acoperişul de tablă a cedat încet - încet. Vântul puternic l-a desprins şi l-a aruncat peste faţadă. Locatarii au fost treziţi din somn de zgomotul puternic. Au sunat la 112, iar mai multe echipe de intervenţie ale pompierilor au ajuns la faţa locului. Intervenţia a fost destul de dificilă.
Nu este singura zona din oras unde natura a facut pagube. Mai multe subsoluri de bloc, apartamente si case, precum si strazi si bulevarde au fost inundate de poaia torentiala de azi noapte.
 
Atenţionarea meteorologilor este valabilă până astăzi la ora 20.00 si vizeaza Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură.
În toată ţara e posibil să plouă, iar izolat cantităţile vor depăşi 30...40 l/mp, în Lunca Dunării, dar şi pe litoral. De asemenea, se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină. De mâine, vremea frumoasă revine în toată ţara!

Sursa:Digi24.ro
Data:17 august 2014

Niciun comentariu: