sâmbătă, 27 septembrie 2014

Accident grav de muncă la Autoliv. 24 de persoane intoxicate


 
11.35 41 de persoane au fosty transportate la Spital, până la această oră, cu 18 autospeciale ale SMRUD și Ambulanței.
10.45 Toate persoanele sunt conștiente și sunt în afara oricărui pericol. La Prejmer au fost trimise 10 echipaje de la Ambulanță și 6 de la SMURD.
8.40 Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor în cazul unui accident de muncă colectiv de la Autoliv.
„Toţi cei aproximativ 250 de angajaţi care se aflau la ora aceea în hala respectivă au fost evacuaţi, urmând ca activitatea în fabrică să fie reluată după ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili împrejurările în care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt conştiente şi sunt în afara oricărui pericol, ele acuzănd stări de ameţeală uşoară. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident”, a declarat Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.
Potrivit primelor informații, este vorba despre 24 de persoane intoxicate cu monoxid de carbon,  de la instalaţiile de încălzire. Mai multe echipaje au fost trimise la secția de la Prejmer. Autoliv a închiriat o hală în cadrul Parcului Industrial Prejmer în 2008.
La locul incidentului a fost și prefectul Brașovului, Romer Ambrus Sandor Mihaly, și au plecat și inspectorii de la Protecția Muncii pentru a verifica în ce condiții a avut loc acest accident colectiv de muncă.
Sursa:NewsBv.ro
Data:26 sept 2014

Niciun comentariu: