sâmbătă, 6 septembrie 2014

Băsescu a dezvelit o statuie, spunându-i soţiei: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie”. Sute de oameni l-au aşteptat la ieşirea din Primăria Sânnicolau Mare

La Sânnicolau Mare, Băsescu va dezveli o statuie şi va premia cupluri căsătorite de 50 de ani (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Traian Băsescu a dezvelit, sâmbătă seară, la Sânnicolau Mare, o statuie a unei personalităţi locale şi a chemat-o alături de el şi pe soţia sa, a cărei zi de naştere este, spunându-i că merită o statuie întrucât este o soţie bună: ”Hai să-ţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie!”.

Preşedintele Traian Băsescu a fost aşteptat, sâmbătă seară, la ieşirea din sediul Primăriei Sânnicolau Mare, de câteva sute de persoane, el mergând prin mulţime şi oprindu-se pentru a da mâna cu oamenii, pe care i-a salutat, iar cu câţiva copii a făcut fotografii.
Traian Băsescu s-a întâlnit, la Primăria Sânnicolau Mare, cu autorităţile locale, iar după aproximativ o oră a ieşit din primărie, fiind aşteptat de sute de persoane strânse în centrul oraşului, care blocau practic ieşirea din primărie.

Băsescu a mers prin mulţime, pentru a ajunge la Castelul ”Nako”, unde la ora transmiterii acestei ştiri ia parte la o recepţie oferită de primarul oraşului, Dănuţ Groza (PDL).
Pe porţiunea pe care a parcurs-o prin mulţime, până la castel, Traian Băsescu şi soţia sa s-au oprit şi au dat mâna cu oamenii, salutându-i. De asemenea, şeful statului a făcut fotografii cu câţiva copii care erau acolo cu părinţii.
La un moment dat, un bărbat din mulţime i-a spus preşedintelui: ”Să ne scăpaţi de comuniştii ăştia”, şeful statului răspunzând: ”De zece ani muncesc la ei, dar şi ei la mine”.
După recepţia de la Castelul Nako, şeful statului va merge la Teatrul de vară din oraş, unde sunt adunate deja peste o mie de persoane, la festivitatea de premiere a cuplurilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie.
Şeful statului a ajuns la Sânnicolau Mare sâmbătă seară şi a dezvelit, în centrul oraşului, statuia avocatului Nestor Oprean, spunând că acesta a marcat istoria României.
”Nestor Oprean a marcat şi istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii şi este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României şi care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorităţii de a folosi limba maternă, statul de drept, ceea ce noi nu am reuşit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a declarat preşedintele.
El a spus că alţii au muncit să facă statuia, au plătit-o, iar el o dezveleşte, ca ”o simbolistică” a trecerii sale prin oraş.
Şeful statului le-a mulţumit locuitorilor din Sânnicolau Mare pentru sprijinul pe care i l-au acordat şi pentru că au fost tot timpul alături de el.
”Mulţumesc pentru sprijjin şi pentru încrederea pe care aţi avut-o tot timpul în mine, în acest mandat formidabil de greu. Mi-a fost greu de multe ori, dar ştiind că nu sunt singur am reuşit si am pus ţara unde trebuie să fie”, a afirmat Traian Băsescu.
El a mai spus că a venit împreună cu soţia sa pentru că amândoi le datorează recunoştinţă oamenilor din Sânnicolau Mare.
”Azi este ziua ei (Maria Băsescu împlineşte 63 de ani - n.r.), se apropie şi Sfânta Maria, o vom sărbători mai târziu”, a mai spus preşedintele.
În momentul în care a mers să dezvelească statuia avocatului Nestor Oprean, şeful statului a chemat-o lângă el pe soţia sa.
”Nu vii şi tu? Hai, draga mea, să îţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie pentru că eşti o soţie bună”, a spus Băsescu, dezvelind apoi statuia.
Înainte de acest moment, primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza (PDL), a spus, în faţa mulţimii adunate în centrul oraşului, că Traian Băsescu şi-a ţinut promisiunea făcută în campania electorală din 2009 de a reveni în localitate în calitate de preşedinte.

El a amintit că în octombrie 2009 Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al doilea mandat în oraşul Sânnicolau Mare.
”Atunci a scris în Cartea de onoare a oraşului, în octombrie 2009, că va reveni la Sânnicolau Mare tot ca preşedinte şi şi-a ţinut promisiunea şi îi mulţumim”, a spus primarul.

citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:6 sept 2014

Niciun comentariu: