miercuri, 10 septembrie 2014

COPIII care nasc COPII. Varsta fetitelor din Constanta care nasc si isi abandoneaza pruncii scade alarmantLa varsta la care, in mod normal, ar trebui sa se joace cu papusile, tinerele mame nu stiu si nu pot sa creasca un bebelus, si, astfel, pruncii raman in grija medicilor si a asistentelor.
In prezent, institutiile sanitare au 5 zile la dispozitie ca sa anunte Directiile pentru Protectia Copilului, insa in mod normal trec luni pana cand cei mici sunt dati in plasament. Asta in conditiile in care mii de familii asteapta cu anii sa adopte un suflet.
15 fetite si baieti au fost abandonati in ultimele doua luni numai la maternitatea din Constanta. Toti au fost adusi pe lume tot de niste copile care fie au ascuns sarcina, fie nu au cum sa creasca un bebelus.
"Am avut si mame de 12 ani, 13 ani, 14 ani, din nefericire varsta este din ce in ce mai mica. Avem 15 copii, daca ne uitam pe statistici tinde sa devina un fenomen si unul chiar ingrijorator", a spus Dan Capatana, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Constanta.
Si mai trist este ca cei mai multi dintre prunci nascuti de mamele minore au afectiune grave.

"Sunt unele boli genetice cum ar fi Sindromul Down, avem si noi un exemplu, malformatii cardiace, unele grave, complexe", a spus Cristina Mihai, seful sectiei de Pediatrie.
In general, fetele fug din spital imediat dupa nastere, dar sunt si cazuri in care isi anunta intentia. Atunci intervine psihologul care incearca sa le convinga sa isi ia bebelusii acasa. Doar in 1% din cazuri acesta reuseste sa o convinga pe mama.
"Deja s-a intocmit un portret robot. Provin din familii dezorganizate, sunt nescolarizate, nivelul de saracie este ridicat, au foarte multi frati, ele avand o varsta mica nu se pot ocupa de acesti copii", a spus psihologul Simona Simionescu.
 
Sursa:Stirile PROTV
Data:10 sept 2014

Niciun comentariu: