marți, 30 septembrie 2014

Cum ajung migranții din Siria în Ungaria pe relația Turcia – Bulgaria – România



Romania Libera [29/09/2014]



Mai multe persoane din Siria au pus bazele unei grupări care a traficat loturi masive de migranți din această țară în Turcia. Aproximativ 10.000 de euro costa drumul spre libertate a unui migrant sirian. Rețeaua a acționat pe relația Turcia – Bulgaria – România, cu extensie pe teritoriul Ungariei.  
  Veriga românească a grupării infracționale a acționat pe o mare întindere, acoperind teritoriul național de la Est la Vest, săvârșind infracțiuni pe teritoriile județelor Constanța, Galați, Buzău, Arad și Timiș.”Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Buzău au finalizat ancheta într-un caz de criminalitate internațională transfrontalieră la care au lucrat în colaborare cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău și Arad, având sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații, Direcției Generale Anticorupție București, Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanța, I.G.P. Frontieră și Interpol – prin atașatul cu Afaceri Interne al Ambasadei României în Marea Britanie”, informează DIICOT.  
Au profitat de războiul din Siria
În concret, pe fondul situației catastrofale pe plan umanitar, provocată de războiul civil din Siria, mai multe persoane din această țară au pus bazele unei grupări infracționale cu conexiuni pe teritoriul Turciei și, în baza înțelegerilor dintre aceste persoane, loturi masive de migranți din Siria au fost trecute fraudulos peste frontiera de stat, ajungând în Turcia – Istanbul.  
 Odată ajunse în această localitate, loturile au fost triate și preluate de veriga turcă a grupării infracționale, în care un rol activ l-a avut numitul Ozturk Salcuk, cetățean turc, cu domiciliul în Turcia, care a fost condamnat anterior pe teritoriul statului român pentru infracțiunea de trafic internațional de droguri de mare risc, la pedeapsa de 10 ani închisoare, după ispășirea căreia i s-a interzis să revină pe teritoriul României.      
[cititi articolul complet în Romania Libera]                                            

Niciun comentariu: