joi, 18 septembrie 2014

Marti, 23 septembrie, va invit sa povestim despre Cuba la Traveo Tales


 
Se apropie deja o luna de cand ne-am intalnit ultima data sa povestim despre calatorii. A fost o editie frumoasa despre o zona care atrage pe multi, Indochina, cu multe poze faine si plina de povesti si sfaturi de calatorie. Asa ca ne-am gandit ca sa va invitam la inca o editie, acum la sfarsit de septembrie, mai precis, martea viitoare, 23 septembrie 2014. Despre ce o sa povestim ? Despre tara care de 9 ani de cand am vizitat-o, repet incontinuu “Duceti-va sa o vedeti pana nu se schimba”. Ati ghicit, e vorba de Cuba.

Am fost in Cuba in 2005. Era inca Fidel Castro la putere, dar economia incepea sa se deschida. Aparusera hoteluri de retea straine (in general, spaniole), localnicii puteau sa inchirieze camere in casele lor (asa-numitele “casa particular”) sau sa hraneasca turistii in mici restaurante familiale numite “paladares”. Multe s-au schimbat de atunci in Cuba si nu ma refer doar la privatizarea fortata a frizeriilor (Raul Castro, noul numar 1 de la Havana zicea ca nu e atributiunea statului sa-si tunda cetatenii si cred ca are dreptate). Ei bine, marti vom povesti despre aceasta Cuba in plina schimbare, Cuba legendelor de tip Che sau Fidel, Cuba dansatoare, Cuba cocktailurilor si romului, Cuba autostrazilor mai mult sau mai putin gaurite, Cuba masinilor de epoca, dar si despre cum sa descoperi aceasta tara absolut fascinanta.
Vor vorbi doi calatori care au vizitat recent Cuba – Stefania Harabagiu si Mirela Surghie, Stefania fiind chiar acum cateva luni, mai precis in martie 2014, deci are informatii fresh, fresh. Mirela tocmai se intoarce dupa o calatorie de vreo 2 luni prin Asia de Sud Est, dar a acceptat sa povesteasca despre Cuba desi sunt sigur ca o sa mai devieze si pe meleaguri sud-est asiatice. Daca Stefania si Mirela vor povesti despre experienta Cubei de data recenta, eu o sa incerc sa aduc in sala atmosfera Cubei de la final de epoca Fidel… sper sa iasa un mix bun.
Cand are loc ? Notati-va in agende data de marti, 23 septembrie 2014, orele 19:00.
Unde are loc ? Tot la Ceainaria Rendez Vous de langa Universitate. ATENTIE – exista 2 ceainarii Rendez Vous, una in Floreasca, cealalta pe Strada Edgar Quinet nr. 8 – 10 pe langa hotelul Casa Capsa. Am auzit ca mai multi dintre cei care au vrut sa ia partea la intalnirea de data trecuta s-au dus la ceainaria din Floreasca. Deci, atentie, nu in Floreasca, ci pe Edgar Quinet !
Va astept cu luati-va si intrebarile cu voi ;)

Sursa:ImperatorTravel.ro
Data:17 sept 2014

Niciun comentariu: