miercuri, 10 septembrie 2014

Personalul medical de la Constanța se va specializa în Turcia

Conducerea unităţii sanitare a anunţat că acest lucru este posibil datorită semnării unui protocol cu un renumit lanţ de spitale.Personalul medical de la Constanța se va specializa în Turcia
Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanța se vor specializa în Turcia. Conducerea unității sanitare a anunțat că acest lucru este posibil datorită semnării unui protocol cu un renumit lanț de spitale.
„Vom încerca un program de inițiere a asistentelor ATI și din blocurile operatorii. Ei au acolo cel mai mare centru de simulare din lume, cu foarte multe manechine“, a afirmat dr. Dan Căpățână, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
La începutul lunii, o delegație a Spitalului și Consiliului Județean Constanța a făcut o vizită în Turcia pentru semnarea protocolului de colaborare. În timpul vizitei, un mdic neurochirurg s-a oferit să-l învețe gratuit pe un medic tânăr din Constanța totul despre neurochirurgia pediatrică. În România există prea puțini astfel de specialiști.
În plus, odată cu semnarea acestui protocol, pacienții internați la cea mai mare unitate sanitară din Dobrogea vor putea obține o a doua opinie de la medicii din Turcia și chiar li se vor urgenta procedurile în cazul în care vor dori să se trateze acolo. Există un dezavantaj. Pacienții vor fi nevoiți să plătească, pentru că Turcia nu este în Uniunea Europeană.

Sursa:Reporter NTV
Data:9 septembrie 2014

Niciun comentariu: