marți, 30 septembrie 2014

Peste 530 de hectolitri de bere au curs la CibinFEST 2014


Cel mai distractiv festival al Sibiului, CibinFEST, s-a încheiat aseară în uralele a mii de oameni veniți seară de seară să se bucure de atmosfera incredibilă, de bere rece și spumoasă și de delicatesele pregătite de maeștrii bucătari în cel mai mare cort construit vreodată în Piața Mare din Sibiu.

Timp de patru zile sibieni și turiști veniți din toate colțurile țării au readus spiritul bavarez în centrul Sibiului. CibinFEST 2014 a adunat în cele patru zile de festival aproximativ 90.000 de oameni în cei 2400 de metri ai celui mai mare cort construit în centrul Sibiului. Principalii amfitrioni ai distracției au fost, la fel ca și în ultimii doi ani, cei șase membri ai formației austriece Die Spatzen 2000.

În fiecare seară, cortul a răsunat de deja celebrele piese Sierra Madre, Schatzi schenk mir ein Foto și de antrenantul refren Tzike tzake tzike tzake, hey hey hey.
Mii de persoane au dansat pe mese, pe bănci, în horă sau într-un trenuleț ce s-a înșiruit prin tot cortul. Alături de Spatzen 2000 pe scena festivalului au cântat și fanfarele Sunetul Muzicii și H-Musikanten sau CibinFEST Quintet.

Distracția nu putea fi completă fără delicioasele preparate culinare realizate în cele trei bucătării: bavareză, românească și maghiară...citeste mai departe

Sursa:Ora de Sibiu
Data:30 sept 2014

Niciun comentariu: