miercuri, 3 septembrie 2014

Româncele, chemate de arabi să se angajeze stewardese

Libertatea [1/09/2014]
Trei mari companii aeriene din Arabia Saudită vin luna aceasta să facă angajări din rândul tinerilor români. Flynas, Etihad şi Qatar Airways vor face preselecţii la Bucureşti şi la Cluj-Napoca.
  • Compania arabă Qatar Airways angajează frecventSe anunţă înghesuială mare la interviurile organizate luna aceasta în România de companiile aeriene Flynas, Etihad şi Qatar Airways, recunoscute în lume pentru salariile excepţionale pe care le oferă şi, de asemenea, pentru condiţiile asigurate angajaţilor.
Flynas va face o primă selecţie a candidaţilor pe 30 septembrie, la Cluj- Napoca. În ceea ce priveşte condiţiile pe care doritoriitrebuie să le îndeplinească: să aibă între 22 şi 30 de ani, înălţimea minimă de 1,60 m şi să poată înota liber cel puţin 50 m. Referitor la studii, candidaţii trebuie să aibă minimum diplomă de bacalaureat şi să scrie, să citească şi vorbească fluent în limba engleză.
 
 

Selecţiile, în Cluj şi în Bucureşti
Pe de altă parte, angajatorul oferă un salariu lunar de 2.400 de dolari, după finalizarea perioadei de training de şase-opt săptămâni, plătită cu 933 dolari. De asemenea, angajaţii vor primi gratuit cazare într-un apartament, cu dormitor separat, masă, servicii de curăţare a uniformei, piscină, internet şi telefon.
Tot la capitolul beneficii mai sunt trecute şi asigurarea de sănătate şi de viaţă, valabile internaţional. O altă companie care va veni în România, în perioada următoare, pentru recrutare, este şi Etihad Airways. Selecţia candidaţilor va avea loc între 16 şi 18 septembrie, la Bucureşti. Şi în acest caz, participarea la selecţie e condiţionată de înscrierea prealabilă pe site-ul Etihad, candidaţii putând să se prezinte la interviu doar după ce au primit invitaţie în acest sens.
În ceea ce priveşte condiţiile solicitate candidaţilor, printre acestea se numără vârsta minimă de 21 de ani, cunoaşterea limbii engleze, să poată înota fără probleme chiar şi în condiţii dificile sau să atingă o înălţime de 2,10 m, fără încălţăminte, pe vârfurile picioarelor, cu mâna dreaptă ridicată. Şi reprezentanţi ai Qatar Airways se vor afla în luna octombrie la Bucureşti, pentru a recruta însoţitori de zbor. Cei interesaţi de obţinerea unui job în cadrul acestei companii trebuie să-şi depună online CV-ul, însoţit de o fotografie tip paşaport. Ulterior, candidaţii preselectaţi vor primi o invitaţie pe e-mail.

Cristina Toader, fost însoţitor de bord de la Emirates Airlines : «Candidaţii să zâmbească şi să aibă grijă la ţinută»

“Viaţa de stewardesă într-o ţară arabă este fabuloasă. Orice însoţitor de bord visează la o astfel de exeperientă, la un moment dat. Eşti plătită ca să vezi lumea, cunoşti oameni noi, locuieşti în hoteluri de lux. Salariile depăşesc 2.500 de euro iar beneficiile pe care companiile le oferă (asigurări, facilităţi, cazări, transport) îţi fac o viaţă de lux. Sunt mii de candidate care ar face orice să îşi împlinească visul de a zbura. Interviul este un test al nervilor şi al răbdării, şi trebuie să fii extrem de atentă la ţinută, coafură, machiaj. Trebuie să zâmbeşti mereu şi să ai grijă la răspunsurile pe care le oferi, pentru că personalitatea este cea care contează în ochii recrutorilor” , a precizat Cristina.

[cititi articolul complet în Libertatea]


 

Niciun comentariu: