duminică, 19 octombrie 2014

A fost sesizată Comisia juridică în privința solicitării de arestare a lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ioan AdamComisia juridică trebuie să decidă până miercuri dacă recomandă Plenului Camerei Deputaților arestarea lui Viorel Hrebenciuc și a lui Ioan Adam, iar apoi urmează votul în plen.

"Respectam procedurile care sunt stabilite prin Regulament si obligatiile pe care le avem in lege, de indata am convocat Biroul Permanent ca si la domnul deputat Dinita si ca de obicei, in ultima perioada v-ati obisnuit. L-am rugat pe domnul secretar general sa-i informeze pe cei doi parlamentari ca incepand de la 12.20 pot consulta dosarul la Comisia juridica, asa cum a facut si domnul deputat Dinita. Termenele curg de luni. Luni, marti si miercuri sunt primele trei zile, conform legii, pentru face raportul in Comisia juridica daca nu va cere Comisia juridica date suplimentare de la procurorul general, asa scrie in lege, aceasta este obligatia noastra, nu stiu mai multe, dupa care in cinci zile trebuie sa-l punem pe ordinea de zi", a declarat Zgonea, potrivit Mediafax.

Presedintele Camerei Deputatilor a admis faptul ca la nivelul Comisiei juridice poate fi depasit termenul de trei zile pentru prezentarea raportului in cazul solicitarii de incuviintare a arestarii, daca sunt solicitate clarificari suplimentare de la Ministerul Justitiei.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri.

Sursa:Ziua de Constanta
Data:18 octombrie 2014

VIDEO:DNA Brasov:Declaratie avocat Adam la iesire de la DNA 

Niciun comentariu: