miercuri, 22 octombrie 2014

Cea mai înaltă poziţie ocupată de un român la McCann WorldgroupAdrian Boțan, șeful creației McCann Erickson de mai mulți ani, a fost numit director executiv de creație la nivel global, pe contul de publicitate al Nestle, anunță CNN.com, citat de Pagina de Media.

El va lucra alături de alți trei executivi – James Dawson-Hollis, Bill Wright and John Mescal. În plus, Boțan va continua să colaboreze și cu McCann Erickson București, mai menționează sursa citată.

"Boţan este unul dintre cei mai cunoscuţi directori de creaţie din Europa Centrală şi de Est. A fost Creative Partner la McCann Bucharest şi a fost primul director de creaţie din regiune care a câştigat Marele Premiu pentru Creatie la Cannes.

 În 2011, McCann Bucharest a câştigat două premii Grand Prix Lions pentru batonul de ciocolata ROM. Campania aceasta a mai câştigat şi un Leu de Titan si unul de Bronz. Boţan a mai ajutat McCann să obţină titlul “Agenţia Anului” in 2013”, scrie CNN.


“Adrian este unul dintre cei mai inteligenţi şi mai inovatori oameni de creaţie”, spune Rob Reilly, preşedintele pentru Creaţie al McCann Worldgroup. “Întreaga lui muncă demonstrează că el are abilitatea de a obţine cele mai creative produse pentru cei mai mari clienţi, acesta fiind motivul pentru care îl aducem în echipa de conducere pentru creaţie la nivel mondial. Abia aştept să vad ce va face Adrian mai departe. Este cel mai frumos compliment pe care îl pot face unui coleg din creaţie”.

McCann Worldgroup este parte a Interpublic Group, și are 23,000 employees în peste 120 de țări. Grupul include agențiile McCann Erickson (publicitate), MRM//McCann (digital marketing), Momentum Worldwide branding), McCann Health, CRAFT, UM (media), Weber Shandwick (PR), FutureBrand (consultanță/design), ChaseDesign (shopper marketing) și PMK-BNC.

Sursa:Cotidianul

Data:21 octombrie 2014

Niciun comentariu: