luni, 20 octombrie 2014

Comedia românească "#Selfie" a obținut trei premii la Southampton International Film FestivalRomania Libera [20/10/2014]Comedia românească "#Selfie" a fost recompensată cu trei trofee la Southampton International Film Festival (Marea Britanie), printre care marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj. 
Comedia regizată de Cristina Iacob a primit şi trofeele pentru cel mai bun montaj şi cea mai bună actriţă într-un rol principal - Crina Semciuc.
"Am făcut un film pentru oameni şi nu există bucurie mai mare pentru regizorul unui film decât să vadă că spectatorii îi apreciază creaţia. 100.000 este un prag psihologic, greu de depăşit în România, din cauza lipsei de cinematografe în ţară. Mă bucură că publicul a crezut în noi. «#Selfie» este o poveste în care se pot regăsi toţi tinerii din ziua de astăzi, indiferent de naţionalitate şi asta ne-a fost confirmată de succesul internaţional", a declarat Cristina Iacob.
Comparat cu fenomenul românesc "Liceenii" din anii '90, filmul "#Selfie" este o producţie MediaPro Pictures şi Zazu Film, distribuită de Zazu Film şi regizată de Cristina Iacob. În rolurile principale pot fi urmăriţi tinerii Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Vlad Logigan, Levent Sali şi Alex Călin.
Alături de aceştia, distribuţia filmului este completată de actori titraţi ca Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu şi Alina Chivulescu. Nu lipsesc nici vedete precum Răzvan Fodor, Smiley, Alex Velea, Mihaela Rădulescu, Dan Chişu şi George Vintilă, care aduc un plus de nuanţe comediei prin scurtele lor intervenţii.
"#Selfie" este povestea a trei proaspăt absolvente de liceu, care, în loc să stea acasă să înveţe pentru bacalaureat, decid să plece la mare şi să îşi termine adolescenţa în stil rebel. Yasmine, Roxi şi Ana sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii, iar asta înseamnă să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe.            
[cititi articolul complet în Romania Libera]

Niciun comentariu: