luni, 13 octombrie 2014

Digi24. Galati:Uite marcajul, nu e marcajul


Marcaj rutier inutil. Asta pot întâlni şoferii într-una dintre cele mai circulate intersecţii din Galaţi. Mai exact, la Ultimul Leu, acolo unde un semn care indică „cedează trecerea" este amplasat greşit. Asta pentru că segmentul respectiv de stradă este cu prioritate, iar şoferii nu au cui să cedeze trecerea. La numai o oră de la sesizarea făcută de Digi24, o echipă de la Ecosal a şi venit în zonă să şteargă de pe asfalt marcajul.

Niciunul dintre şoferii care circulă pe la Ultimul Leu, din direcţia Ţiglina - Casa Roşie, nu încetineşte la vederea marcajului de pe asfalt. În mod normal ar trebui să cedeze trecerea, conform semnului, doar că acolo drumul este unul cu prioritate. Motiv pentru care șoferii nici nu observă semnul respectiv.
"Este un marcaj foarte prost. Atât. Nu mă interesează, eu circul cum trebuie, pun frână când trebuie" a spus un şofer.
"Părerea mea este că semnul ăsta a fost pus bine pentru un sens giratoriu. Dar nu e sens giratoriu intersecţia asta. Nu ştiu cum s-o considerăm" a declarat al conducător auto.
Unii şoferi chiar au încercat să-i găsească o utilitate.
"Este atenţionare pentru pietoni. Se vede mai greu, venind de acolo, trecerea de pietoni. Şi ai un cedează trecerea care te atenţionează asupra unui pericol iminent" spune alt şofer.
Administratorul drumului, adică Primăria Galaţi, ştie de existenţa acelui marcaj rutier şi recunoaşte că a fost trasat din greşeală.
Emanuela Turcu - purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Este o eroare a celor care au trasat marcajul de pe stradă, este evident că acolo e o stradă cu prioritate şi acel marcaj de pe carosabiul, cu „cedează trecerea" nu-şi are locul. Cel care a făcut marcajul, probabil că nu are permis de conducere pentru că ar fi ştiut că acolo e o stradă cu prioritate".
Cei care au executat marcajul sunt angajaţii Ecosal, care doar au respectat un ordin al primăriei. La numai o oră de la sesizarea făcută de Digi24, primăria a dat un nou ordin. Angajaţii Ecosal au fost trimişi să şteargă marcajul rutier.
"Acum am şters marcajul, ne-au sunat de la primărie să-l ştergem" a spus un angajat Ecosal.
Astfel, problema a fost rezolvată, iar marcajul a fost acoperit cu vopsea neagră.

Sursa:Digi24.ro
Data:13 oct 2014

Niciun comentariu: