sâmbătă, 4 octombrie 2014

Film de weekend:Vacanta prin Europa-Lampoon s European Vacation (1985)
Vacanță prin Europa (în engleză National Lampoon's European Vacation) este un film de comedie american din 1985, regizat de Amy Heckerling și avându-i un rolurile principale pe Chevy Chase și Beverly D'Angelo.
 Acesta este cel de-al doilea film din seria National Lampoon's Vacation. Dana Hill și Jason Lively îi înlocuiesc pe Dana Barron și Anthony Michael Hall în rolurile copiilor familiei Griswold, Audrey și Rusty. După ce Hall a refuzat să apară în acest rol (el a decis să joace în Weird Science), producătorii au decis să-i înlocuiască pe ambii copii. Acesta, alături de Hotel Hell Vacation, a fost singurul film din seria National Lampoon's Vacation în care nu apare Randy Quaid în rolul "vărului Eddie". În plus, în Vacanță prin Europa, numele familiei este văzut ca "Griswald", deși în fiecare film el este pronunțat "Griswold".

Acest film prezintă o altă serie de aventuri ale familiei Griswold. Cuplul Clark (Chase) și Ellen Griswold (D'Angelo) locuiesc într-o suburbie din Chicago, împreună cu cei doi copii, Rusty și Audrey. Familia concurează într-un joc spectacol numit "Pig in a Poke" și câștigă o excursie cu toate cheltuielile plătite în Europa. Într-un tur al Europei de Vest, creează haos pe unde se duc.

 Ei stau într-un hotel din Londra la care lucrează un funcționar neglijent (Mel Smith).
 În timp ce mergeau cu mașina englezească închiriată de ei, un galben Austin Maxi, Clark conduce câteva ore într-un sens giratoriu din Lambeth Bridge, neputând să iasă din trafic din cauza traficului în direcția opusă modului de conducere american. Obiceriul său de a conduce pe dreapta îl face să lovească în mod repetat mașini ...citeste mai departe pe Wikipedia

Niciun comentariu: