duminică, 26 octombrie 2014

FOTO Manny Pacquiao e gazda perfectă pentru Bute. Cum se simte românul lângă o uriaşă legendă a boxului mondial

FOTO Manny Pacquiao e gazda perfectă pentru Bute. Cum se simte românul lângă o uriaşă legendă a boxului mondial
Lucian Bute într/un moment de rsepiro pe plaja din resortul lui Pacquiao
 
Adevarul [25/10/2014]

Fostul campion mondial se pregăteşte în arhipelagul Filipine alături de unul dintre cei mai mari boxeri din toate timpurile.
 Ultimii doi ani n-au fost deloc pe măsura aşteptărilor pentru Lucian Bute, care a cunoscut şi reversul succesului, pierzând atât în faţa lui Carl Froch, cât şi în faţa lui Jean Pascal. Între ei, românul a mai strecurat o victorie cu rusul Denis Gracev, dar presa, în special cea americană, s-a grăbit să-i prevestească sfârşitul pugilistic. Nu de aceeaşi părere a fost şi Bute, care pregăteşte o revenire de calibru în ring. În vară, Lucian a schimbat antrenorul, punând capăt unei colaborări de zece ani cu Stephan Larouche, şi a intrat pe mâinile lui Freddie Roach, o legendă a boxului mondial, desemnat antrenorul anului peste Ocean în 2003, 2006, 2008, 2009, 2010 şi 2013.
CV-ul lui Roach (54 de ani) este impresionant, el pregătind de-a lungul timpului cei mai mari pugilişti ai lumii, de la Mike Tyson şi Vladimir Klitschko, până la Oscar de la Hoya, Miguel Cotto şi Manny Pacquiao. Roach l-a luat pe Bute sub aripa sa şi după câteva zile de pregătire la Los Angeles a plecat cu el în cantonament tocmai în Filipine. Unde, surpriză, Bute a dat chiar peste marele Pacquiao (foto jos), alături de care se pregăteşte undeva în sudul arhipelagului, la o aruncătură de băţ de Ecuator.    
Programul lui Bute este draconic şi începe cu alergări la cinci dimineaţa, când căldura nu e atât de mare. Românul s-a declarat fascinat de faptul că şi la acea oră, grupuri de copii se ţin după el pe străzi, plajă sau psitele pe acre aleargă. „Filipinezii sunt nişte oameni foarte veseli, simpli, dar din păcate extrem de săraci. Dar asta nu-i împiedică să se bucure de viaţă”, a povestit Lucian, care se află în provincia Sarangani. Bute spune că pregătirea alături de Manny Pacquiao este un factor motivaţional foarte puternic, mai ales că filipinezul se comportă exemplar în echipă, alături de Lucian şi de partenerii lor de antrenament. „Te simţi altfel lângă un asemenea sportiv”, dezvăluie Bute. Paquaio (35 de ani) are 63 de meciuri la profesionişti, dintre care 56 câştigate, 5 pierdute şi două remize. El este singurul boxer care a deţinut opt centuri mondiale la categorii şi versiuni diferite, dar în afara ringului este un om simplu, pasionat de baschet, politică, muzică, care n-a uitat niciodată că la vârsta adolescenţei a trăit o perioadă pe străzile din Manila. Acum, Pacquiao este idolul filipinezilor, boxer, actor, politician, om de televizuine, jucător şi patron al unui club de baschet, şi unul dintre cei mai bogaţi sportivi ai lumii, cu o avere estimnată la câte sute de milioane de dolari.

[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: