miercuri, 22 octombrie 2014

Paraşutiştii americani au invadat Câmpia Turzii

Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA s-au paraşutat marţi la Câmpia Turzii, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate româno-americane.

Ei au început exerciţiul de reacţie rapidă la doar câteva ore după ce au fost informaţi, părăsind aerodromul Forţelor Terestre de la Grafenwoehr, din Germania, pentru a zbura în spaţiul aerian al României la bordul unor avioane C-130 Hercule al Forţelor Aeriene ale SUA. Americanii s-au paraşutat cu tot echipamentul şi proviziile necesare pentru manevre şi misiuni în condiţii de stres, inclusiv cu somn redus şi desfăşurare de operaţiuni de zi şi noapte în teritorii necunoscute.

"Paraşutarea demonstrează capacitatea de dislocare a unităţii în 18 ore oriunde în zonele de responsabilitate ale Comandamentului SUA pentru Europa, Comandamentului SUA pentru Africa sau Comandamentului Central. Brigada „Soldaţii Cerului" soseşte în România la doar două săptămâni după dislocarea timp de şase luni în Polonia şi statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

SUA rămân angajate să menţină o prezenţă substanţială în Europa de Est, colaborând cu aliaţi NATO precum România pentru a asigura o prezenţă terestră, aeriană şi maritimă coordonată şi continuă în regiune, ca parte a angajamentelor asumate la Summitul NATO", susţin reprezentanţii ambasadei SUA la Bucureşti.

Antrenamentele comune se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie în contextul angajamentului româno-american faţă de Securitatea Colectivă a NATO. Ele vor să demonstreze ritmul alert al exerciţiilor din cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve, menite să întărească interoperabilitatea terestră şi aeriană a forţelor militare ale aliaţilor NATO.
Sursa:Ziua de Cluj
Data:21 oct 2014

Niciun comentariu: