luni, 20 octombrie 2014

Prajituri delicioase: TiramisùPrăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.

Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.
Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia.

Totuși originile acestui desert se pare că sunt destul de vagi deoarece unii spun că el ar fi fost originar din Veneția. De ce? Motivul este unul cât se poate de simplu, curtezanele din Veneția doreau să fie cât mai energizate înainte de viitoarea întâlnire amoroasă pe care o aveau.

Așadar toate poveștile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decât altele. Ceea ce știe toată lumea este că Tiramisu este întradevăr un desert italian pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume..............

....În trecut Tiramisu se mai numea Supa Ducelui. Mai târziu însă el a primit numele și semnificația pe care o are și în zilele noastre: Tiramisu sau în traducere din italiană Ridică-mă!. Acest fapt s-a datorat proprietăților afrodiziace pe care se pare că le posedă acest desert.

Sursa:Wikipedia

Niciun comentariu: