miercuri, 22 octombrie 2014

PREMIERUL PONTA, discuţie telefonică cu Joe Biden. Guvern:Iniţiativa a fost a vicepreşedintelui SUA


Premierul Victor Ponta a purtat o discuţie telefonică cu vicepreşedintele american Joe Biden, marţi seară. Tema discuţiei a fost dezvoltarea parteneriatului strategic şi, conform premierului Ponta, concluzia a fost că România rămâne partener de încredere al SUA.


"La data de 21 octombrie 2014, prim-ministrul României Victor Ponta a avut o convorbire telefonică cu vice-preşedintele Statelor Unite ale Americii Joseph Biden, la iniţiativa acestuia. Cei doi înalţi oficiali au discutat despre modalităţile de dezvoltare a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii. Au fost abordate, în cadrul dimensiunii politico-militare şi de securitate a Parteneriatului Strategic, teme actuale de pe agenda de securitate internaţională, inclusiv problematica situaţiei din Afganistan şi pregătirea Misiunii "Resolute Support" a NATO care va înlocui Misiunea ISAF începând cu anul 2015", se arată într-un comunicat.

Sursa citată mai precizează că premierul Victor Ponta a reafirmat faptul că România este şi va rămâne un partener strategic de încredere al SUA, precum şi determinarea părţii române pentru consolidarea şi dezvoltarea în continuare a Parteneriatului Strategic bilateral.
 
Sursa:REALITATEA.NET
Data:22 oct 2014

Niciun comentariu: