sâmbătă, 25 octombrie 2014

Programul SAP, care a ajutat Germania să devină campioană mondială, folosit și la Turneul Campioanelor Singapore


 
Romania Libera [24/10/2014]


Monitorizarea sportivilor în timpul jocului nu mai reprezintă o noutate în lumea sportului, iar după fotbaliști jucătorii de tenis au început și ei să fie urmăriți cu programe speciale. Programul folosit de naționala Germaniei, dezvoltat de SAP, este acum folosit și la Turneul Campioanelor, acolo unde este monitorizată chiar și Simona Halep.
 SAP împreună cu Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (Women’s Tennis Association – WTA) au prezentat o tehnologie de ultimă generație ce le permite antrenorilor să aducă în teren dispozitive mobile autorizate de WTA în timpul pauzelor din meciuri și să utilizeze informațiile furnizate în timp real pentru a analiza performanțele jucătoarelor de tenis din meciurile oficiale. Tehnologia a fost folosită și în monitorizarea naționalei Germaniei înainte de pregătirea pentru CM 2014, unde a cucerit titlul mondial.
„Considerăm că tehnologia va avea un rol important în modernizarea jocului de tenis, oferind fanilor mai multe informații, fără a afecta integritatea meciului. Tenisul este un sport bazat pe date exacte, iar informația înseamnă putere...            
[cititi articolul complet în Romania Libera]

Niciun comentariu: