sâmbătă, 4 octombrie 2014

Rus, la inaugurarea pistei Aeroportului Ghimbav: Aici mai este mult de lucru. Am făcut o pistă doar şi foarte bine că nu am tăiat o panglică, pentru că ne făceam de râs

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Evenimentul Zilei [3/10/2014]

Ministrului Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, vineri, la inaugurarea pistei viitorului aeroport Ghimbav-Braşov, care a costat 16 milioane de euro, că mai sunt încă multe de făcut până la finalizarea aeroportului. El a afirmat că este foarte bine că nu a fost tăiată o panglică pentru că s-ar fi făcut de râs.
 Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a precizat că pentru realizarea pistei, care are o lungime de 2.850 metri şi o lăţime de 45 de metri, a fost nevoie de 16 milioane de euro, sumă alocată din bugetul Consiliului Judeţean, însă până în prezent s-au cheltuit, în total, 30 de milioane de euro pentru lucrările executate şi că meritul pentru aceasta este al Consiliului Judeţean Braşov şi nu al Guvernului prezent sau trecut.
”Faptul că inaugurăm această pistă nu este nici meritului domnului Victor Ponta, nici a lui Klaus Iohannis, nici a domnului Boc sau a doamnei Udrea. Este meritul Consiliului Judeţean şi a consilierilor din toate formaţiunile politice“, a afirmat Căncescu.
 
 
El a mai spus că fără sprijin din partea Guvernului construcţia aeroportului nu poate fi terminată.
Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, l-a asigurat pe preşedintele CJ Braşov că, dacă Consiliul Judeţean nu va avea resurse să finalizeze lucrările, va propune un proiect de lege prin care să fie transferate o parte din lucrări în administrarea Ministerului Transporturilor, iar aeroportul de la Ghimbav să devină ”un aeroport de rezervă“ al celui din Otopeni.

”Ţinând cont de diferenţa de climă permanentă şi condiţiile meteo de pe aeroportul Otopeni, aeroportul de la Braşov se poate transforma într-unul de rezervă al Otopeniului. Prin urmare, ar trebui să finanţăm de la Guvern alte lucrări necesare pentru acest aeroport, pentru că ar fi păcat să laşi pista să se distrugă“, a spus ministrul Rus.
El a atras atenţia că este încă mult de lucru până la finalizarea aeroportului, spunând că este foarte bine că nu a fost tăiată o panglică.
”Aici mai este mult de lucru. Am făcut o pistă doar şi foarte bine că nu am tăiat o panglică, pentru că ne făceam de râs. De acum, trebuie să stăm cu picioarele în apă rece puţin, să găsim soluţia optimă ca să mergem cu viteză mai mare mai departe“,         
[cititi articolul complet în Evenimentul Zilei]
 

Niciun comentariu: