vineri, 3 octombrie 2014

SEMNAL de ALARMĂ! Brăţările care au DEVENIT OBSESIE printre adolescenţi sunt CANCERIGENELibertatea [3/10/2014]

Brăţările Rainbow Loom care sunt un hobby şi chiar o obsesie în rândul adolescenţilor  din lumea întreagă pot fi periculoase, dacă acestea sunt falsuri aduse din China. În Italia, autorităţile au confiscat deja zeci de milioane de astfel de brăţări după ce testele au relevat că sunt cancerigene.  
Un hooby la modă atât în rândul adolescenţilor cât şi al vedetelor este împletirea din brăţări din fire elastice multicolore. Acestea pot fi însă periculoase, dacă acestea sunt falsuri aduse din China.
Autorităţile din oraşul italian Milano au confiscat aproximativ 20 de milioane de brăţări colorate fabricate în China, pe fondul suspiciunilor că sunt făcute din materiale toxice, care pot provoca boli cancerigene în reacţie cu transpiraţia.
Investigaţia a fost lansată după sesizări făcute de cetăţeni şi după monitorizarea produselor vândute în Italia. Este vorba de al doilea caz din Europa care vizează brăţările elastice, după o anchetă similară în Marea Britanie.
Valoarea de piaţă a produselor confiscate în Italia este de aproximativ trei milioane de euro.
Produsul original este realizat de compania americană Rainbow Loom, preţul de vânzare fiind de aprozimativ 4 euro, în timp ce varianta contrafăcută costă doar 80 de eurocenţi.

"Inventatorul" firelor colorate este Cheong Choon Ng, un imigrant malaezian de origine chnineză care a venit în SUA în 1991, la Wichita State University, unde a devenit inginer mecanic.          
[cititi articolul complet în Libertatea]

Niciun comentariu: