sâmbătă, 25 octombrie 2014

Serghei Lavrov: Ingerinţa SUA în afacerile altor state este o lovitură pentru stabilitatea mondială

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ingerinţa Statelor Unite şi statelor occidentale în afacerile interne ale altor ţări aduc o lovitură grea stabilităţii internaţioale, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat cotidianului norvegian Verdens Gang, citat de agenţia Tass, în pagina electronică.
"Lumea a intrat într-o perioadă de tranziţie şi, după toate aparenţele, situaţia este acum mai mult decât o altă etapă a istoriei - ne confruntăm cu o schimbare a epocilor", a declarat el. "Are loc o redistribuire a echilibrului global de forţe şi apariţia unui nou sistem policentric al ordinii mondiale", a adăugat el.
"Situaţia internaţională se caracterizează printr-o turbulenţă tot mai mare şi imprevizibilitate, o intensificare a competiţiei globale care cuprinde nu numai economia şi politica, ci, alături de ele, valorile şi modelele de dezvoltare", a explicat Lavrov.
"Formarea noii lumi merge mână în mână cu alţi numeroşi factori care fac imaginea relaţiilor internaţionale mult mai neregulată şi mai multiformă decât anterior", a adăugat el.
"Provocările transfrontaliere precum răspândirea armelor de distrugere în masă, terorismul internaţional, traficul de droguri, crima organizată, epuizarea resurselor şi alimentelor, epidemiile, migrarea ilegală, schimbările climatice şi multe altele se acumulează", a continuat Lavrov.
 citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:25 oct 2014
 

Niciun comentariu: