marți, 7 octombrie 2014

Trofeul Dracula pentru „cel mai de groază film” a ajuns în IrlandaFilmul „Canalul” a fost premiat „pentru fascinanta explorare a relaţiei dintre supranatural şi horror psihologic”
Filmul „The Canal” (Canalul), în regia irlandezului Ivan Kavanagh, a câştigat Trofeul Dracula 2014 pentru cel mai bun film de lungmetraj, la cea de-a doua ediţie a Festivalului „Dracula Film Horror and Fantasy Festival”, care s-a desfăşurat săptămâna trecută la Braşov.
Juriul şi-a motivat decizia subliniind „fascinanta explorare a relaţiei dintre supranatural şi horror psihologic”. Printre cei care au decis câştigătorul secţiunii lungmetraj s-au numărat regizorul Julian Richards, Toni Benages şi Gallard, director al festivalului Cryptshow (Barcelona) şi producătorul HBO Aurelian Nica. 
Trofeul Little Dracula a fost acordat SF-ului american Emit, regizat de către R. J. S. Mayank, un scurtmetraj despre o lume paralelă în care timpul se scurge invers. Acest film „stabileşte o lume science-fiction din doar câteva tuşe şi te lasă să-ţi completezi singur golurile şi să-ţi pui întrebări legate de lumea respectivă, despre viaţă şi moarte”, după cum şi-a argumentat alegerea juriul.
 
Unul dintre puţinele filme fără clişee
Trofeul „Vlădutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost câştigat de „Kazimir”, regizat de Dorian Boguţă, pentru că „evită elegant clişeele hollywoodiene ale genului, abordând o temă de eternă actualitate românească: complicata şi contradictoria relaţie dintre magie şi ortodoxie; pentru dozajul remarcabil dintre suspansul pur şi etnicitatea descriptivă; pentru calitatea deosebită a imaginii, pentru jocul actoricesc convingător şi regia precisă; în fine, pentru curajul - şi, mai ales, umorul - cu care filmul propune o altă viziune fantastică asupra comunităţilor arhetipale din Delta Dunării”. Juriul competiţiei de scurtmetraj românesc a fost compus din criticul de film Ileana Bârsan, regizorul Tom Wilson şi jurnalistul Dragoş Vasile.

Sursa:Buna Ziua Brasov
Data:6 oct 2014

VIDEO:Die Wahrheit über Dracula (2010)
Data:6 oct 2014

Niciun comentariu: