vineri, 3 octombrie 2014

VIDEO Iohannis către studenţi: ”Nu studiaţi pentru a avea o diplomă frumoasă de pus în sufragerie, studiaţi pentru competenţele pe care doriţi să le aveţi”Adevarul [30/09/2014]

Primarul Sibiului a participat marţi, 30 septembrie, la deschiderea festivă a anului universitar, eveniment care a avut loc în Piaţa Mare din centrul Sibiului.
 Iohannis le-a vorbit studenţilor, profesorilor şi părinţilor strânşi la festivitatea din centrul oraşului, eveniment care a reunit studenţi de la toate facultăţile sibiene. 
 
”Deschiderea anului universitar este pentru Sibiu de fiecare dată o zi de sărbătoare. Astăzi este un eveniment foarte special fiindcă nu se face doar deschiderea anului universitar într-o aulă ci în ceea ce am putea numi poate generic „aula oraşului”, Piaţa Mare, un loc încărcat de istorie şi de cultură. Pentru Sibiu universităţile au fost întotdeauna poate cei mai importanţi parteneri şi cu siguranţă în ultimii 14 ani am dat o greutate deosebită acestui parteneriat. 
 
O naţiune nu poate să fie pe termen mediu şi lung mai bună decât sistemul ei de educaţie şi o comunitate nu poate să fie pe termen mediu şi lung mai respectată decât ea isi respecta scolile si universitatile. În continuare sunt convins că dacă parteneriatul între oraş şi universităţi va fi consolidat toată lumea va avea de aici de câştigat. 
 
Iar dumneavoastră, studenţilor, sau celor care din această toamnă deveniţi studenţi vă spun, nu uitaţi, nu studiaţi pentru a avea la sfârşit o diplomă frumoasă de pus în sufragerie, dumneavoastră studiaţi pentru competenţele pe care doriţi să le aveţi la sfârşitul studiilor, pentru că veţi fi şi veţi doriţi să fiţi membri valoroşi ai societăţii noastre, veţi dori şi veţi găsi un loc de muncă foarte bun atunci când vă concentraţi pe conţinut şi nu pe formă”, a spus primarul Sibiului şi candidat al Alianţei Creştin Liberale pentru preşedinţia României.         
[cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: