joi, 16 octombrie 2014

Zornăie cătuşele pentru Adam?

Deputatul PSD, avocatul Ioan Adam, şi soţia lui, judecătoarea Roxana Adam, au intrat în vizorul DNA. Ambii au fost audiaţi ieri într-un dosar de retrocedare ilegală a 90.000 de hectare de pădure. Prejudiciu, 304 milioane de euro!
Zornăie cătuşele pentru Adam?
Deputatul PSD Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, a anunţat ieri, oficial, DNA. Alături de avocatul braşovean, în cauză mai sunt anchetaţi senatorul Ilie Sârbu şi deputatul Viorel Hrebenciuc, acuzaţi că ar fi intervenit pentru a-l ajuta pe Adam să obţină sentinţe favorabile unui client care a solicitat retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure, prejudiciul astfel creat fiind de aproape 304 milioane de euro. Totul s-ar fi făcut şi cu ajutor din instanţă, suspecţi în dosar fiind trei judecători: Roxana Adam, soţia lui Ion Adam – judecător la Tribunalul Braşov, Ordog Lorand Andras şi Uţa Gabriel - judecători în cadrul Tribunalului Covasna.
 
„Nu vă grăbiţi cu acuzaţiile!”
Audiat ieri dimineaţă de DNA Braşov, Adam a părăsit sediul anchetatorilor în jurul orelor 10.30, alături de avocatul său. Deputatul le-a spus jurnaliştilor: „Staţi, dom'le, liniştiţi, nu vă grăbiţi cu acuzaţiile! Este o discuţie preliminară. Aveţi răbdare! Stau la dispoziţia DNA-ului pentru orice, că nu e nimic de ascuns. Nu s-au făcut percheziţii la mine la birou sau acasă. De ce să facă? Aveţi răbdare să se deruleze, deocamdată nici vorbă să fiu acuzat, haideţi să se cristalizeze ceva”, a declarat Ioan Adam. Avocatul acestuia a afirmat că Ioan Adam a fost chemat la DNA pentru „probleme profesionale confidenţiale”, el nedorind să ofere detalii. 
În dosar mai este cercetată şi soţia acestuia, judecătoarea Roxana Adam. Ea a fost audiată ieri mai bine de cinci ore, timp în care procurorii i-au percheziţionat biroul de la Tribunalul Braşov. La ieşirea din sediul DNA, atât ea, cât şi avocatul acesteia nu au dorit să facă niciun fel de declaraţii....citeste mai departe

Sursa:Buna Ziua Brasov
Data:16 oct 2014

Niciun comentariu: