luni, 17 noiembrie 2014

Brașov: Bărbat mort de patru ani, pe liste electorale permanente


Brașov: Bărbat mort de patru ani, pe liste electorale permanente
Romania Libera [16/11/2014]

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Braşov, Claudiu Petra, o braşoveancă a găsit numele soţului său pe listele permanente de la secţia de votare amenajată la Şcoala generală nr. 14, deşi bărbatul a murit în urmă cu patru ani în Emiratele Arabe.
  O femeie din Braşov care a mers să voteze  a descoperit că numele soțului său, care a murit în urmă cu patru ani, figurează pe listele electorale permanente. Femeia a înmânat autorităţilor competente o solicitare pentru a afla dacă soţul său ”a votat” în primul tur al alegerilor, scrie Mediafax.
”Femeia a găsit numele soţului pe listă şi la turul întâi, dar nu a făcut nicio solicitare în scris pentru a fi scos de pe listă. Procedurile sunt extrem de greoaie cu statele arabe şi autorităţile locale nu au fost înştiinţate. Doamna ar fi trebuit să informeze, dar nu a făcut o cerere în scris nici la turul precedent, când, la fel, a găsit numele lui pe listele permanente. Ea susţine că a informat reprezentanţii secţiei respective, însă doar verbal, fără a face o cerere scrisă“, a spus purtătorul de cuvânt al BEJ Braşov, într-o conferinţă de presă.
Aceasta este a doua oară când femeia descoperă numele soțului său pe liste, acelaşi lucru întâmplându-se şi la primul tur al alegerilor.         
[cititi articolul complet în Romania Libera]

Niciun comentariu: