marți, 25 noiembrie 2014

Bugetul pentru PRIMUL AN de RĂZBOI a fost aprobat de CSAT

 
CSAT a aprobat, marţi, bugetul de stat „pentru primul an de război”, pentru perioada 2014 – 2016, conceput ca parte integrantă în ansamblul de măsuri care se stabilesc pe timp de pace pentru satisfacerea cerinţelor de apărare, concomitent cu asigurarea continuităţii activităţii, în caz de război.
 
Potrivit comunicatului de presă remis la finalul şedinţei CSAT, bugetul de stat pentru primul an de război, valabil în perioada 2014 – 2016 a reprezentat o temă analizată în cadrul şedinţei Consiliului, membrii Consiliului aprobând structura acestuia, ”conceput ca parte integrantă în ansamblul de măsuri şi acţiuni care se stabilesc şi se realizează pe timp de pace pentru satisfacerea cerinţelor de apărare, concomitent cu asigurarea continuităţii activităţilor economico-sociale în caz de mobilizare sau război”.
De asemenea, actualizarea Planului de mobilizare a economiei naţionale pentru apărare a reprezentat o altă temă analizată şi aprobată de către membrii Consiliului, aceasta în contextul solicitărilor formulate de către forţele din cadrul sistemului naţional de apărare.
Consiliul a analizat şi Nomenclatorul şi nivelurile cantitative maxime şi intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne. În urma analizei, în baza prevederilor legale în vigoare, membrii Consiliului au aprobat Nomenclatorul şi au avizat, totodată, proiectul Hotărârii de Guvern pentru punerea în aplicare a Nomenclatorului şi a nivelurilor cantitative maxime şi intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne.
Un alt punct de pe ordinea de zi a CSAT a fost analizarea Programului cu obiectivele de pregătire operativă a teritoriului pentru apărare, valabil în perioada 2013 – 2016. Membrii Consiliului au aprobat modificarea şi completarea Programului, având în vedere necesitatea satisfacerii nevoilor strategice şi operative ale forţelor sistemului naţional de apărare.

Sursa:Activ News
Data:25 noiembrie 2014

Niciun comentariu: