joi, 20 noiembrie 2014

Ghid pentru identificarea tancurilor ruseşti din Ucraina, publicat de ambasada britanică la Kiev - FOTO

Ghid pentru identificarea tancurilor ruseşti din Ucraina, publicat de ambasada britanică la Kiev (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Mediafax [19/11/2014]

Ambasada Marii Britanii la Kiev a publicat miercuri pe Twitter un "ghid" pentru identificarea tancurilor ruseşti şi dovada prezenţei acestora în estul Ucrainei, în pofida dezminţirilor Moscovei, relatează AFP.
 Vladimir "Putin încă neagă că trupe şi echipamente din Rusia se află în Ucraina", scrie ambasada în mesajul publicat în engleză, rusă şi ucraineană. "Iată un ghid pentru a ajuta Kremlinul să-şi recunoască tancurile", adaugă ambasada ironic."Ghidul" prezintă semnele distinctive ale tancului de fabricaţie rusă T72 BM, care nu se află în dotarea armatei ucrainene, precum şi fotografii cu acest blindat realizate de presă în diferite momente în estul Ucrainei.
Kievul şi Occidentul acuză Rusia că îi susţine pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei cu trupe şi echipamente militare, ceea ce Moscova dezminte. Rebelii afirmă că au capturat echipamente de la armata ucraineană.
 Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat marţi "o consolidare militară foarte gravă" în estul Ucrainei şi de partea rusă a frontierei, amintind că trupe, artilerie şi echipamente ruseşti au fost observate în regiune. Diplomaţia rusă a respins însă aceste acuzaţii, calificându-le drept "elucubraţii".         
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: