joi, 20 noiembrie 2014

Imagini de la sute de camere de supraveghere din Marea Britanie, difuzate online de hackeri ruşi

Imagini de la sute de camere de supraveghere din Marea Britanie, difuzate online de hackeri ruşi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)


Imagini înregistrate de sute de camere web în locuinţe, companii şi locuri publice din Marea Britanie sunt difuzate live pe un site rusesc, acestea fiind vizate de hackeri pentru că proprietarii nu au schimbat parolele iniţiale, au avertizat joi autorităţile britanice.
Numeroase familii britanice sunt spionate online prin intermediul propriile camere de securitate. Daily Mail a avut acces la un site rusesc care prezintă scene preluate de la 600 de camere de supraveghere instalate în case, grădini, birouri, magazine, săli de sport şi restaurante din Marea Britanie. Printre cele mai şocante imagini sunt cele care prezintă bebeluşi care dorm în camerele lor, potrivit cotidianului britanic. De asemenea, site-ul preia imagini înregistrate de mii de camere din alte ţări.
Camerele sunt adesea conectate la Internet pentru ca proprietarii caselor să poată verifica ce se întâmplă acasă atunci când sunt plecaţi. Pe lângă difuzarea imaginilor din casele oamenilor, site-ul arată şi adresele acestora, publicând longitudinea şi latitudinea, precum şi codul poştal. Aceste informaţii ar putea fi exploatate de hoţi, pentru a pătrunde în locuinţe în momentul în care ştiu că nu se află nimeni înăuntru.
citeşte tot

Sursa:Mediafax
Data:20 noiembrie 2014

Niciun comentariu: