vineri, 14 noiembrie 2014

Ministerul de Externe de la Moscova: Nu există o prezenţă a militarilor ruşi în sud-estul Ucrainei

Video Rusia dezminte afirmațiile NATO

Ministerul de Externe de la Moscova dezminte afirmaţiile NATO potrivit cărora Rusia trimite tancuri, artilerie şi trupe combatante în Doneţk şi Lugansk. De o săptămână, autorităţile de la Kiev denunţă pătrunderea pe teritoriul ucrainean a unor echipamente de luptă provenind din Rusia. Afirmaţiile Kievului sunt confirmate de OSCE şi de Alianţa Nord-Atlantică. Are detalii Liviu Iurea

Au fost văzute coloane cu echipamente ruseşti, tancuri, sisteme de apărare antiaeriană, dispozitive de  artilerie, chiar şi combatanţi care au venit din Rusia.
"Zilele trecute au demonstrat clar că dronele folosite de observatorii OSCE au fost supuse tirurilor de arme din partea separatiştilor care se aflau pe teritoriile necontrolate de forţele armate ucrainene”, a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.
În replică, Moscova neagă categoric că pe teritoriul statului vecin s-ar afla tehnică de lupta şi efective militare  aduse din Rusia.
Purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe din Rusia, Alexander Lukashevich: "Vă declar în mod deschis şi oficial. Nu există nicio prezenţă a militarilor ruşi în  sud-estul Ucrainei şi nici nu a avut loc nicio trecere a  efectivelor armatei ruse peste graniţă".
Ministerul rus de Externe crede că autorităţile de la Kiev caută pretexte pentru a relua operaţiunile militare   în regiunile Lugansk şi Doneţk. Rusia avertizează că un asemenea scenariu ar fi dezastruos pentru securitatea şi stabilitatea întregii regiuni.
Ministerul rus de Externe subliniază că acordurile de la Minsk trebuie să rămână baza şi punctul de pornire pentru reglementarea politică  a situaţiei din estul Ucrainei.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/ministerul-de-externe-de-la-moscova--nu-exista-o-prezenta-a-militarilor-rusi-in-sud-estul-ucrainei_52712.html#sthash.OPDp9Ov4.dpuf
Data:14 noiembrie 2014

Niciun comentariu: