joi, 6 noiembrie 2014

Percheziţii la Primăria Piteşti şi la sediile unor firme, într-un dosar de corupţie legat de activitatea de transport public


Tudor Pendiuc, adus la DNA (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Mediafax [6/11/2014]


Procurorii DNA fac joi percheziţii la Primăria Piteşti, la locuinţa primarului Tudor Pendiuc şi la sediile mai multor firme, într-un dosar care vizează fapte de corupţie din perioada 2007-2014, privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ un milion de euro.
UPDATE 12:43 - Primarul Tudor Pendiuc, adus la DNA pentru a fi audiat în dosarul de corupţiePrimarul municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, a fost adus, joi, la DNA central, pentru a fi audiat în dosarul de corupţie, după ce anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia şi la instituţia pe care o conduce.
Primăria Piteşti şi locuinţa lui Tudor Pendiuc au fost percheziţionate de procurori. În acelaşi dosar au fost făcute percheziţii la sediile mai multor firme, precum şi la locuinţele unor persoane, din Piteşti şi Bucureşti. 
 "Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2007 - 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie", a arătat DNA, într-un comunicat de presă.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul vizează activitatea de transport public de persoane, realizată, în ultimii şapte ani, de o asociere de firme, între care SC Publitrans 2000 SA, firmă deţinută în totalitate de Consiliul Local Piteşti, şi două firme private, respectiv SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA.
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urmă cu mai mulţi ani, Primăria Piteşti şi primarul Tudor Pendiuc ar fi susţinut şi realizat o asociere între SC Publitrans 2000 SA, firma Consiliului Local, şi două firme private - SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA -, asociere în baza căreia SC Publitrans SA se obliga să pună la dispoziţie baza materială, respectiv clădiri şi terenuri, dar şi personal calificat, iar cele două firme ar fi urmat să pună la dispoziţie 80 de autobuze pentru transport public deţinute în proprietate, fapt prevăzut şi în caietul de sarcini.
Conform surselor citate, asocierea dintre cele două firme nu a deţinut autobuzele, aşa cum prevedea caietul de sarcini, iar în aceste condiţii Comisia de evaluare a ofertelor din cadrul Primăriei Piteşti ar fi primit date false cu privire la deţinerea autobuzelor cu care asocierea CNCD SA - Girexim Universal SA trebuia să vină ca aport la această asociere.
Oferta asocierii dintre SC CNCD SA şi SC Girexim Universal SA a fost considerată de către comisia de evaluare ca fiind singura care îndeplinea condiţiile de calificare pentru încheierea contractului, deşi asocierea dintre cele două firme nu deţinea autobuzele.       
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: