luni, 17 noiembrie 2014

Petro Poroşenko: Ucraina este pregătită pentru un scenariu de război total

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mediafax [16/11/2014]

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că ţara sa este ''pregătită pentru un scenariu de război total'', dar a subliniat că preferă o soluţie paşnică pentru conflictul din estul Ucrainei.
''Ucraina a pus în aplicare tot ceea ce a fost anunţat privind acordul de pace. Suntem pregătiţi să acceptăm compromisuri şi credem că acest conflict nu trebuie să fie soluţionat pe cale militară. Rusia, dimpotrivă, promite un lucru şi face exact contrariul a doua zi'', a denunţat Poroşenko, într-un interviu pentru cotidianul german Bild.''Nu vrem război, vrem pace şi luptăm pentru valorile europene. Însă Rusia nu respectă niciun acord'', a declarat preşedintele ucrainean.
''Nu mi-e frică de un război cu trupele ruse, suntem pregătiţi pentru un scenariu de război total'', a răspuns el la întrebarea cotidianului privind un posibil război cu Rusia.
''Armata noastră este în prezent într-o stare mai bună decât era în urmă cu cinci luni şi primim susţinere din lumea întreagă'', a afirmat Poroşenko, subliniind că Ucraina vrea pacea, dar " pentru moment trebuie să facem faţă celui mai rău scenariu''.
           
[cititi articolul complet în Mediafax]

Niciun comentariu: