vineri, 21 noiembrie 2014

Porosenko s a adresat in limba romana cetatenilor moldoveni

Poroşenko s-a adresat în limba română cetăţenilor moldoveni
Petro Poroşenko FOTO Reuters

Adevarul [21/11/2014]
 
Aflat într-o vizită la Bălţi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a spus în limba română că se simte în Republica Moldova ca acasă, informează Agerpres.

Stimaţi prieteni, sunt bucuros să mă aflu aici în vizită. În Republica Moldova mă simt ca acasă”, au fost primele cuvinte ale lui Poroşenko, aflat într-o vizită oficială în oraşul Bălţi.
 
Liderul ucrainean şi-a exprimat susţinerea faţă de Republica Moldova, în special în actualul context tensionat din Europa de Est.
 
„Ucraina este şi va rămâne un partener credibil şi serios al poporului moldovenesc. Sunt convins că împreună putem să înfruntăm toate obstacolele. Cred într-un viitor liber şi democrat, în cadrul familiei europene”, a mai declarat Petro Poroşenko.
 
La rândul său, prim-ministrul moldovean, Iurie Leancă, a transmit un mesaj de bun-venit, în limba română şi ucraineană, oaspetelui său de la Kiev.
 
„Stimate domnule preşedinte Poroşenko, bine aţi revenit în Republica Moldova”, a spus Iurie Leancă.
 
„Ucraina are un proiect de dezvoltare prin dorinţa de a se integra în Uniunea Europeană. Acest proiect de modernizare este şi obiectivul nostru. Sunt mândru şi bucuros că în ultimii ani relaţiile biliterale au devenit tot mai puternice”, a declarat premierul moldovean.

cititi articolul complet în Adevarul]

Niciun comentariu: