joi, 27 noiembrie 2014

Presa din Turcia are interdicție la publicarea lucrărilor unei comisii parlamentareRomania Libera [27/11/2014]
Presa din Turcia are interdicție la publicarea lucrărilor unei comisii parlamentare. Decizia a fost emisă de un tribunal și se referă la lucrările comisiei parlamentare de anchetă asupra acuzaţiilor de corupţie care vizează patru foşti miniştri ai regimului islamo-conservator. Motivul invocat este cel al respectării prezumţiei de nevinovăţie. ...
Potrivit Mediafax, organul guvernamental pentru monitorizarea radioului şi televiziunii (RTUK) a anunţat miercuri că a transmis această interdicţie decretată de justiţie presei scrise şi audiovizuale din ţară, care riscă amenzi în caz că o va încălca.
Într-un comunicat publicat pe site-ul său, RTUK a motivat această decizie, valabilă doar până la 27 decembrie, prin faptul că unele instituţii de presă au "încălcat confidenţialitatea anchetei şi principiul prezumţiei de nevinovăţie".
Sub presiunea opoziţiei, Parlamentul a deschis o anchetă împotriva a patru foşti minişti implicaţi în vastul scandal de corupţie care a zguduit în decembrie 2013 Guvernul premierului Recep Tayyip Erdogan, devenit între timp preşedinte.
Titularii portofoliilor de Interne, Economiei şi Mediului au fost obligaţi să demisioneze. La rândul său, ministrul Afacerilor Europene a fost concediat.
Fostul ministru al Economiei Zafer Caglayan a fost acuzat că a luat mită pentru a facilita vânzări ilegale de aur către Iran, afectat de embargo.            
[cititi articolul complet în Romania Libera]
 

Niciun comentariu: