luni, 10 noiembrie 2014

Putin acuză forţele ucrainene că bombardează zona unde s-a prăbuşit avionul MH17


Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat luni forţele ucrainene că bombardează "constant" cu artileria zona unde s-a prăbuşit avionul Boeing malaysian MH17, doborât în iulie deasupra Ucrainei, împiedicând astfel o anchetă obiectivă, relatează AFP

Nu rebelii proruşi, ci "partea adversă bombardează constant această zonă, ceea ce împiedică (experţii internaţionali-n.r.) să lucreze la locul prăbuşirii", a declarat Putin, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti, în cursul unei întrevederi la Beijing cu premierul malaysian Najib Razak.
El a salutat faptul că "specialiştii malaysieni au primit în final autorizaţie să participe deplin la ancheta" asupra catastrofei aviatice, care s-a soldat cu 298 de morţi în estul Ucrainei. "Sunt sigur că specialiştii (malaysieni) vor avea o contribuţie indispensabilă" la această anchetă, a precizat Putin.Preşedintele rus a transmis de asemenea "sincere condoleanţe apropiaţilor victimelor şi întregului popor al Malaysiei".
Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă la 17 iulie în Ucraina, în timp ce survola o zonă controlată de rebeli.
La scurt timp după catastrofă, Statele Unite şi Kievul au afirmat că aparatul, care efectua o cursă între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost distrus de o rachetă de tip Buk furnizată rebelilor de Rusia. Moscova a dezminţit şi a acuzat la rândul său forţele ucrainene că sunt responsabile de această tragedie.
 

Sursa:Digi24.ro
Data:10 noiembrie 2014

Niciun comentariu: