miercuri, 26 noiembrie 2014

Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus va ajunge în estul separatist al Ucrainei la 30 noiembrie, a anunțat marți ministrul adjunct rus pentru situații de urgență, Vladimir Stepanov, citat de agenția de presă rusă TASS.
4640079a-6670-4e7e-b567-75934353d1e4
Foto: (c) Alexander Demianchuk/REUTERS
Potrivit responsabilului rus, peste 100 de camioane vor transporta în regiunile Donețk și Lugansk o încărcătură de peste 1.000 de tone, constând în special în materiale de construcții pentru refacerea caselor distruse în contextul confruntărilor din aceste teritorii. Stepanov a precizat că Rusia va continua și după acest convoi să trimită ajutor umanitar în estul Ucrainei.
Acesta este al optulea convoi umanitar rus trimis în regiune de la jumătatea lunii august. Ajutoarele au constat în alimente, apă, generatoare electrice, medicamente, materiale de construcții. Convoiul precedent, format din 50 de camioane, a ajuns în estul Ucrainei la 16 noiembrie și a livrat 350 de tone de ajutor umanitar.

Majoritatea convoaielor umanitare nu au fost convenite cu autoritățile de la Kiev, presa ucraineană scriind recent că, alături de produse alimentare și medicamente, Moscova ar fi trimis în Donețk și Lugansk și soldați ai armatei regulate, pentru a le veni în ajutor insurgenților proruși.

Sursa:AGERPRES
Data:25 noiembrie 2014

Niciun comentariu: