duminică, 23 noiembrie 2014

"S-a început perioada când avem nevoie de căciulă". Frigul desface chimirul

Foto: copilul.ro
Foto: copilul.ro
Frigul le aduce profit vânzătorilor de accesorii de iarnă. Cererea pentru căciuli, mănuşi şi fulare a crescut considerabil. În pieţele industriale, dar şi în centrele comerciale din capitală, vânzătorii au expus în vitrine o gamă largă de produse de diverse culori şi modele.
Comercianţii spun că, de când s-a lăsat frigul, nu duc lipsă de cumpărători

"S-a început perioada când avem nevoie de căciulă. Cum se răceşte afară, dă ploaia, dă ninsoarea, avem nevoie. Desigur că lumea preferă ce e mai ieftin. Se cumpără mai mult  astea care sunt de lâniţă, grosuţe, călduroase".

În centrele comerciale din Capitală, preţurile sunt, în medie, cu 20 la sută mai mari faţă de cele din pieţe.
Cele mai solicitate căciuli sunt modeleLE cu imprimeuri tematice, cu fulgi, fabricate sută la sută din acril. Preţul unui articol este de 269 de lei. Fularele maxi rămân în vogă în acest sezon. Cele mai populare sunt împletiturile. Preţul lor este de 329 de lei. Iar cei care vor să cumpere un complet alcătuit din căciulă, fular şi mănuşi, trebuie să plătească în medie 629 de lei.

Cei mai mulţi cumpărători spun că preţurile sunt acceptabile:

"Este unul mai simplu aşa. Şi după culoare şi să se asorteze la mai multe haine. Preţurile îmi plac că sunt accesibile şi materia destul de bună."

"Să fie simplu şi să pot purta liber, să n-am careva probleme, să nu mă gândesc că este prea scump şi o voi rupe sau nu. Ceva normal şi simplu."

"Adolescenţii preferă căciulile mai simple, dar culori aprinse. Acestea cred că sunt pentru noi. Ne arătăm personalitatea într-un fel, încercăm un nou look."

Preţul accesoriilor de iarnă variază între 200 şi 350 de lei. Potrivit designerilor, căciula devine un accesoriu permanent al femeilor. Anul acesta se poartă căciulile de tricot.

Articol de PUBLIKA.MD, publicat in data de 23-11-2014

Niciun comentariu: