miercuri, 12 noiembrie 2014

Un vin moldovenesc, desemnat „Wine of the Week” în Marea Britanie

 
Vinul „Rara Neagră” de Purcari a fost recunoscut vinul săptămânii în Marea Britanie de către Tom Cannavan, cea mai mare autoritate în materie de vinuri de pe tărâmul englezesc.
„Moldova este una dintre țările mici, necunoscute, care de la căderea Uniunii Sovietice, și-a găsit, treptat, drumul în lumea vinurilor bune. Mă bucur să găsesc vinurile voastre pe rafturile magazinelor din Marea Britanie” a zis Tom Cannavan, autorul emisiunii Wine of the Week.

Vinul săptămânii este ales conform unor criterii minuțioase de calitate, preț și valoare. Emisiunea Wine of the Week a apreciat, de-a lungul timpului, vinuri din cele mai mari țări vinicole: Noua Zeelandă, Spania, Franța, Portugalia, Uruguay, Argentina, Italia etc.
Rara Neagră de Purcari este un vin roșu sec, din struguri 100% Rara Neagră, selectați manual. Are un gust plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Vinul este de categoria rezervă, maturat în barrique-uri franțuzești Seguin Moreau și Mercier. Rara Neagră poate fi pe drept considerat vinul-simbol al regiunii Moldova, strugurii indigeni fiind descoperit încă din perioada geto-dacilor. Referindu-se la Rara Neagră, Tom Cannavan a spus: „Pinot întâlnește Sangiovese, care întâlnește Malbec-ul. Un vin delicious, diferit și neașteptat”.
Expert de vinuri la BBC, The Huffington Post și wine-pages.com, Tom Cannavan este pionierul vinului promovat pe Internet și a fost declarat Wine Writer of the Year în 2010, de industria de vinuri din Portugalia. De curând, Vinăria Purcari colaborează cu cel mai mare și mai vechi distribuitor de vinuri din Londra - Berry Bros. & Rudd, astfel vinurile Purcari pot fi găsite în Marea Britanie.

Sursa:UNIMEDIA
Data:12 noiembrie 2014

Niciun comentariu: