luni, 3 noiembrie 2014

Viata Libera Galati:VEDETE/ Mihai Călin: "Am văzut-o într-un restaurant şi mi-a plăcut!"
Mihai Călin este unul dintre cei mai apreciaţi actori români, iar, după o lungă perioadă în care a lipsit de pe micul ecran în calitate de prezentator tv şi s-a concentrat exclusiv pe teatru, film şi seriale de televiziune, revine acum în postura de moderator al unui concurs de cultură generală, “Norocul îţi bate la uşă”, emisiune care va fi difuzată la Kanal D. Într-un interviu acordat recent, Mihai Călin a vorbit despre noua lui emisiune, despre viaţa de familie şi o mulţime de alte lucruri interesante.
Reporter: Au fost situaţii în care ţi-a bătut şi ţie norocul la uşă?
Mihai Călin: Da, au fost situaţii când mi s-au oferit roluri interesante, în teatru sau televiziune, de pe urma cărora am făcut lucruri plăcute, interesante şi am câştigat bani. Consider un noroc faptul că pot să lucrez şi să profesez o meserie care îmi place. Sper că emisiunea “Norocul îţi bate la uşă”, care se va difuza la Kanal D, în fiecare  sâmbătă, de la ora 21,30, să îmi aducă şi mie noroc.

Rep: Revenirea pe micul ecran în calitate de gazdă a unei emisiuni-concurs se petrece după o perioadă îndelungată. Care este cea mai importantă realizare a ta din toată această perioadă, în care ai stat departe de “marele public”?
M.C.: Dacă nu am prezentat o emisiune până acum, asta nu înseamnă că nu am mai fost prezent pe micul ecran. Am făcut parte din mai multe proiecte de televiziune, dar şi de teatru. Cât priveşte realizările mele, în plan personal, am o familie frumoasă, iar profesional sunt implicat în rolurile mele de pe scenă.

Rep: Cum te-ai comporta dacă soţia ta ar juca şi ar pierde la un astfel de concurs canapeaua, maşina de spălat şi televizorul?
M.C.: Nu cred că m-ar deranja foarte mult. În afară de asta, mai sunt şi alte şanse de câştig în “Norocul îţi bate la uşă”; da, există posibilitatea să pierzi nişte obiecte, dar ai si şansa de a câştiga altele sau o sumă importantă de bani.

Rep: Îţi mai aminteşti prima întâlnire cu Silvia, soţia ta?
M.C.: Am văzut-o într-un restaurant şi mi-a plăcut de ea. După şase luni, fără să ştiu cine este, ne-am întâlnit întâmplător, la Facultatea de Teatru. Ea era încă studentă la Coregarafie şi eu eram arhitect la facultate; atunci mi-am dat seama că era persoana pe care o remarcasem cu şase luni înainte.

Rep: Eşti un om cerebral sau te laşi ghidat de intuiţie şi instinct? Spre exemplu, ai ştiut după prima întâlnire că Silvia este femeia vieţii tale?
M.C.: Sunt o combinaţie între intuiţie şi raţionament. Adeseori, sunt condus de emoţii, dar partea raţională este destul de puternică. Nu pot spune că după prima întâlnire mi-am spus că Silvia este femeia vieţii mele, dar cert este că mi-a plăcut foarte mult.

Rep: Ce pasiuni are familia Călin? Ce faceţi voi când aveţi o după-amiază liberă?
M.C.: De obicei, lucrurile pe care le facem împreună diferă de la o zi la alta, mergem la film, ne uităm la desene animate, dar cea mai frecventă activitate este aceea de a merge cu Matei la baschet.
 
Rep: Înşiră-mi în ordinea preferinţelor următoarele meserii: actor în filme pentru marele ecran, prezentator tv, actor de teatru, actor în seriale de televiziune…
M.C.: Teatrul este pe primul loc, fără îndoială. În rest, sunt cam pe acelaşi plan, iar totul depinde de proiectul în care sunt implicat. Spre exemplu, pot juca într-un film pentru marele ecran, dar care să nu fie foarte incintant pentru mine. Îmi poate plăcea mai mult, spre exemplu, un proiect de televiziune în detrimentul acelui proiect de film.

Rep: Care sunt provocările profesionale ale noii tale emisiuni, “Norocul bate la uşă”? Ce te-a surprins la filmări?
M.C.: Sper ca telespectatorii să se uite sâmbăta, de la ora 21,30, la Kanal D, la “Norocul îţi bate la uşă”, cu plăcere, cu interes la ceea ce se întâmplă acolo. Sunt foarte multe poveşti interesante pe care le veţi descoperi urmărind emisiunea, o combinaţie de reality şi quiz-show. Unii vor urmări cu interes tensiunea din casă, micile războaie dintre participanţi. Alţii, probabil, vor fi interesaţi să răspundă şi ei la întrebările de cultură generală.

Rep: Pe plan profesional, urmează rolul principal din pelicula “America, venim!”, care va avea premiera cât de curând. Te-a bătut vreodată gândul să emigrezi în SUA sau în altă ţară?
M.C.: Nu! Am avut ocazia în anii '90, dar nu mi-am dorit cu adevărat să plec şi nu am făcut nicio încercare în acest sens. Am fost la New York şi Los Angeles, dar nu m-am gândit niciodată să rămân acolo...citeste mai departe

Sursa:Viata Libera Galati
Data:2 noiembrie 2014

VIDEO:Norocul Iti Bate La Usa #EDITIA 2 1/11/2014 (1 noiembrie)
Data:2 noiembrie 2014

Niciun comentariu: