miercuri, 5 noiembrie 2014

VIDEO: Nicuşor Constantinescu, REȚINUT în Turcia. Avocat: Va veni de bună voie


VIDEO: Nicuşor Constantinescu, REȚINUT în Turcia. Avocat: Va veni de bună voie
Romania Libera [5/11/2014]
Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia procurorii au emis un mandat de arestare și pentru care au cerut extrădarea din SUA, a fost reţinut de autorităţile din Turcia. Reținerea sa a avut loc după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentele privind aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat, au declarat surse judiciare citate de Mediafax. ..
Nicuşor Constantinescu le-a spus judecătorilor din Turcia că va veni de bună voie în România, miercuri seară sau joi dimineaţă, astfel că instanţa nu a dispus arestarea lui, a declarat unul dintre avocaţii preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa.
Citește și: Avocat: Nicuşor Constantinescu va veni de bună voie în ţară

Nicușor Constantinescu a fost reţinut marţi, la o secţie de poliţie din Istanbul, şi urmează să fie dus la o instanţă, pentru confirmarea mandatului de urmărire internaţională emis pe numele lui după ce Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lui preventivă.
După ce autorităţile turce vor încuviinţa extrădarea lui Nicuşor Constantinescu, în baza mandatului de urmărire internaţională, acesta va fi preluat de către poliţiştii români şi adus în ţară, au mai spus sursele citate.
Ministerul Justiţiei a transmis, săptămâna trecută, autorităţilor din Turcia documentelor necesare pentru aducerea în ţară a lui Constantinescu, judecat în mai multe dosare..            
[cititi articolul complet în Romania Libera]

Niciun comentariu: