duminică, 28 decembrie 2014

Amplu reportaj despre România la un post de radio american. Care sunt concluzii despre politica și justiția românească

                                            

Romania Libera [27/12/2014]
Noul președinte al României, Klaus Iohannis, are nevoie "să lucreze în tandem" cu şefa DNA Laura Codruţa Kövesi pentru a înregistra progrese în lupt anticorupție, într-una dintre cele mai sărace şi corupte ţări din Europa, comentează postul american de radio NPR, potrivit Mediafax. .

"Este o moştenire greu de depăşit, dar există semne că ţara încearcă să ia un nou start" în această luptă care durează de ani de zile, aprecia sâmbătă pe site principalul post american noncomercial, fostul National Public Radio.
Kövesi - în vârstă de 41 de ani, o fostă vedetă la baschet în adolescenţă, cu o reputaţie solidă în lupta cu corupţia care afectează ţara de la căderea comunismului în urmă cu 25 de ani - declară pentru NPR că moştenirea tatălui ei procuror şi credinţa ei ortodoxă o inspiră în căutarea dreptăţii.
Ea a mai declarat, la Bucureşti, pentru Soraya Sarhaddi Nelson de la emisiunea "Parallels" a postului american, că agenţia pe care o conduce a trimis 890 de inculpaţi în judecată, inclusiv foşti miniştri, parlamentari şi chiar pe fostul frate al fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi pe şeful unităţii de investigaţii pentru crimă organizată şi terorism.          
[cititi articolul complet în Romania Libera]

Niciun comentariu: