marți, 9 decembrie 2014

Barack Obama, de la codurile nucleare la codurile de programare. Lecții de la copii de șase aniNiciodată nu eşti prea în vârstă ca sa înveţi câte ceva despre computere. Barack Obama a acceptat să ia lecţii despre limbajul de programare de la copii de şase ani. Ca să arate că şi el este specialist în coduri, președintele SUA a mers apoi într-un studio de televiziune, unde a vorbit despre cifrul de lansare pentru rachetele nucleare.
Codurile de lansare a rachetelor nucleare americane au fost dintotdeauna un mister pentru toată lumea. Un mister pe care preşedintele Barack Obama a refuzat să-l dezvăluie unuia dintre cei mai cunoscuţi realizatori tv de peste ocean.
Stephen Colbert: Aveţi codurile nucleare, aşa-i?
Barack Obama: Da, le am.
Stephen Colbert: Nu vi le voi cere.
Barack Obama: Bine.
Stephen Colbert: Puteţi să-mi spuneţi măcar dacă acele coduri conţin cifra 5?
Barack Obama: Nu.
Şi odată încheiat acest subiect, Stephen Colbert a trecut la un altul, aparent mult mai simplu - crearea de locuri de muncă. Realizatorul tv nu a omis, însă, recenta numire a unui nou secretar al Apărării, al patrulea de când Obama a ajuns la Casa Albă.
Stephen Colbert: Aţi angajat foarte mulţi oameni, în special secretari ai Apărării...
Barack Obama: Asta a dus la creşterea numărului angajărilor.
În aceeaşi zi, dar de data aceasta la Casa Albă, Barack Obama a primit în audienţă mai mulţi puşti pasionaţi de calculatoare, de la care a primit lecţii despre limbajul de programare.
„Te rog să lucrezi mai încet, pentru că sunt bătrân”, i-a spus el uneia dintre participante.
Iar eforturile sale au dat roade, fiindcă după câteva minute, a reuşit să scrie câteva rânduri într-un limbaj de programare. Întâlnirea dintre Barack Obama şi copiii pasionaţi de calculatoare a fost parte a evenimentului „Ora de Programare”, la care participă tineri din lumea întreagă.

Sursa:Yahoo News Romania
Data:9 decembrie 2014

Niciun comentariu: