miercuri, 31 decembrie 2014

Cea mai scăzută temperatură din ţară: Minus 31 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

Cea mai scăzută temperatură din ţară: Minus 31 de grade Celsius la Întorsura Buzăului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Minima naţională a acestei ierni, de minus 31 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30.
"A fost preconizată de câteva zile o temperatură foate scăzută, de minus 25 de grade Celsius, dar în depresiuni întotdeauna scade mai mult. A fost foarte frig în această dimineaţă la noi, cel mai frig din ţară până acum”, a precizat meteorologul Ciprian Bularca de la staţia meteo din Întorsura Buzăului.
Meteorologul Nicolae Rusan de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu a spus, la rândul său, că temperaturi extrem de scăzute s-au înregistrat în toată Transilvania, minimele dimineţii variind între minus 26 de grade Celsis la Miercurea Ciuc şi minus 20 de grade la Odorheiu Secuiesc, în judeţul Harghita, în timp ce în judeţul Braşov cel mai frig, minus 24,7 grade Celsius, a fost în municipiul Braşov, iar cel mai cald, minus 23,8 grade, în localitatea Făgăraş.

În judeţul Alba, temperaturile minime ale dimineţii de miercuri au fost cuprinse între 22,1 grade Celsius la Sebeş şi minus 18,5 la Alba Iulia, în judeţul Sibiu au fost la minus 23,6 grade Celsius la Dumbrăveni şi minus 17 grade la Boiţa, iar în judeţul Mureş cea mai scăzută temperatură, de minus 17,7 grade Celsius, s-a înregistrat la Târgu Mureş şi cea mai ridicată, minus 13,3 grade, la Batoş.
Meteorologii avertizează că noaptea de Revelion şi dimineaţa de joi vor fi chiar mai reci.

Sursa:Mediafax
Data:31 decembrie 2014

Niciun comentariu: