duminică, 21 decembrie 2014

Coreea de Nord propune SUA să ancheteze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures

Coreea de Nord propune SUA să ancheteze împreună atacul cibernetic asupra Sony Pictures (Imagine: Mediafax Foto/AFP)


Coreea de Nord a propus sâmbătă Statelor Unite deschiderea unei anchete comune pentru a elucida atacul cibernetic efectuat în noiembrie asupra companiei Sony Pictures, dând asigurări că nu este responsabilă de acest incident.
"Deoarece Statele Unite răspândesc acuzaţii nefondate şi ne defăimează, le propunem o anchetă comună", a anunţat Ministerul nord-coreean de Externe, după ce preşedintele Barack Obama a promis că Washingtonul "va răspunde" Coreei de Nord, care ar fi stat în spatele celui mai grav atac cibernetic care a avut loc vreodată în Statele Unite.

"Avem mijloacele de a demonstra că nu avem nimic de a face cu acest incident", a adăugat ministerul, citat de agenţia de presă KCNA.

"Nu vom mai tolera vreodată tot ceea ce insultă cea mai înaltă autoritate a noastră", a adăugat ministerul, referindu-se la filmul "The Interview", o comedie despre asasinarea fictivă a liderului nord-coreean Kim Jong-un pe care Sony a refuzat să o lanseze din cauza atacului cibernetic...citeste mai departe

Sursa:Mediafax
Data:20 decembrie 2014

Niciun comentariu: