marți, 9 decembrie 2014

Mituit cu 60.000 de euro de AdamProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au înaintat, ieri, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, a lui Ordog Lorand Andras (foto dreapta), judecător în cadrul Tribunalului Covasna, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi două infracţiuni de luare de mită.
Conform DNA, în iunie 2010, Ordog ar fi primit de la avocatul Ioan Adam - deputat PSD (foto stânga) suma de 10.000 de euro, pentru a formula o soluţie favorabilă clientului acestuia din urmă, Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost primiţi chiar în biroul acestuia din cadrul Tribunalului Covasna. După ce a primit banii, judecătorul, împreună cu membrii completului, a admis recursul împotriva unei sentinţe pe care a casat-o şi a trimis cauza spre rejudecare instanţei care a pronunţat hotărârea atacată, respectiv Judecătoria Sfântu Gheorghe.
„În luna martie 2012, pentru a-şi îndeplini în mod necorespunzător atribuţiile de judecător în cauza 4014/305/2010, inculpatul Ordog Lorand Andras a solicitat de la inculpatul Adam Ioan, avocat în respectivă cauză, suma de 50.000 de euro, pentru a-i da o soluţie favorabilă clientului acestuia din urmă, inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost ceruţi chiar în biroul judecătorului din cadrul Tribunalului Covasna. Cu această ocazie, inculpatul Adam Ioan a promis că-i va da suma cerută", mai arată procurorii DNA.
Ulterior, după formularea deciziei (dispuse de judecătorul Ordog Lorand Andras, împreună cu judecătorii Uţa Gabriel şi Velican Maria Daniela), avocatul Adam Ioan i-a dat lui Ordog Lorand Andras suma de 10.000 de euro din suma promisă anterior. Decizia respectivă a fost dată în contradicţie evidentă cu principiile de drept şi cu starea de fapt reală, urmare a unei analize şi interpretări părtinitoare a probelor, denaturându-se vădit starea de fapt. Astfel, s-a creat un prejudiciu în sarcina RNP ROMSILVA de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 hectare teren forestier).
În dosarul retrocedărilor de păduri sunt implicaţi Viorel Hrebenciuc şi socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu, lider al senatorilor PSD. Hrebenciuc, înregistrat de procurori în timp ce se lăuda că-l va folosi pe Sârbu „să-l calce pe cap” pe directorul Romsilva, este în prezent arestat preventiv, împreună cu fiul său.
Sursa:Buna Ziua Brasov
Data:9 dec 2014

VIDEO:Taraf de Haidouks Clejani Roata - Cacurică( "Pădure verde,pădure")

Niciun comentariu: