luni, 8 decembrie 2014

Testul succesului: Daca nu enervezi pe nimeni inseamna ca nu faci ceva cu adevarat important

Testul succesului: Daca nu deranjezi pe nimeni inseamna ca nu faci ceva cu adevarat important
Realizarile cu adevarat importante sunt, in mod paradoxal, un motiv de insatisfactie pentru cei din jur. De aceea, pentru a persevera pe drumul succesului, trebuie sa ramai indiferent la nefericirea celor din jur, scrie Oliver Emberton.
Vrei sa slabesti? "Ar trebui sa fii multumit de corpul tau", ti se spune. Ti-ar placea sa salvezi copiii din Africa? "Ar trebui sa-i salvezi pe cei din tara ta". Incerci sa vindeci cancerul? "De ce asa tarziu". Atunci cand incerci sa faci ceva constructiv, cei din jur vor fi iritati, insa asta este un semn bun. Iata cele trei reguli de care trebuie sa tii cont in relatia cu cei din jur, in calitate de "om de succes":

1. Sunt lucruri mai importante decat ce simt ceilalti

Este un adevar greu de acceptat. De altfel, oamenii de succes sunt vazuti uneori ca fiind rai, insa asta se intampla pentru ca ei au invatat ca sunt lucruri mai importante in lume decat sentimentele altor oameni.
Am fost crescuti sa fim draguti si politicosi pentru ca acest comportament este unul sigur si ajuta la mentinerea status quo-ului. Insa nu ajuta daca vrei sa intreprinzi lucruri marete.
Daca simti ca misiunea ta este sa fii lider, sa creezi si sa conduci lumea, atentia la emotiile celor din jur iti vor paraliza aceste initiative. Liderii care nu pot lua decizii radicale nu sunt apti sa conduca. Artistii care nu supara pe nimeni nici nu pot sa fie pe placul cuiva.


Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Careers/176472/testul-succesului-daca-nu-evervezi-pe-nimeni-inseamna-ca-nu-faci-ceva-cu-adevarat-important.html#ixzz3LIbcxNo3
Follow us: @WallStreetRo on Twitter | WallStreetRo on Facebook
Data:7 dec 2013

 

Niciun comentariu: