duminică, 11 ianuarie 2015

Actrița Anita Ekberg, cunoscută pentru rolul din "La Dolce Vita", a murit la vârsta de 83 de aniAnita Ekberg, cunoscută pentru rolul interpretat în pelicula italiană clasică "La Dolce Vita", a murit duminică la vârsta de 83 de ani, relatează presa italiană, citată de DPA.
Actrița de origine suedeză se stabilise de mai mulți ani în Genzano, un mic oraș situat la aproximativ 30 de kilometri sud-est de Roma
Potrivit ziarului Il Messaggero, Ekberg a murit într-o clinică de la periferia capitalei italiene, unde era spitalizată de un timp.
Sursa:Agerpres
Data:11 ianuarie 2014

La dolce vita este un film din anul 1960 regizat de către Federico Fellini. Este de obicei desemnat ca fiind filmul prin care Fellini trece de la filmul italian neo-realist la filmele de artă dinspre finalul carierei sale.Filmat la Roma în anii 1950, acolo unde Marcello (interpretat de Marcello Mastroianni) dezvăluie partea mai senzațională a știrilor, vedetelor de cinematograf, viziunilor religioase și aristocrației decadente.
Filmul dezvăluie șapte zile și șapte nopți din viața unui reporter.
 Marcello trăiește cu Emma (Yvonne Furneaux), femeia care îl iubește și care își dorește o nuntă tradițională, dar este foarte posesivă și nu este capabilă să îi înțeleagă dorința de a găsi valoare și sens în existența lui. El se întâlnește cu o altă femeie – Anouk Aimée, care este o prietenă/amantă frumoasă, bogată și atrăgătoare, și Anita Ekberg care interpretează rolul unei actrițe americane celebre numită Sylvia

Wikipedia

Niciun comentariu: