vineri, 30 ianuarie 2015

Bruiajul şi artileria ghidată de drone avantajează separatiştii ucraineni

Trupele ucrainene fac cu greu faţă unei bruieri care-i afectează comunicaţiile şi unor atacuri de artilerie în unele cazuri ghidate de avioane fără pilot utilizate de către separatişti proruşi, a declarat un reprezentant militar american în Europa.


Bruiajul şi artileria ghidată de drone avantajează separatiştii ucraineni, denunţă un general SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţelor ucrainene le este foarte dificil să utilizeze (comunicaţii) radio, telefoane şi alte mijloace de comunicare nesecurizate, pentru că inamicii lor au o capacitate excepţională de bruiaj", a declarat joi generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor terestre americane în Europa.
"Chiar dacă poţi determina de unde vin tirurile de mortier sau obuz, să faci ceva împotriva lor este foarte dificil dacă nu poţi să comunici", a adăugat el, într-o conferinţă audio de la Wiesbaden, în Germania.
"Separatiştii au, de asemenea, drone (avioane fără pilot) furnizate de către ruşi, care le oferă o capacitate de detectare şi ţintire a forţelor ucrainene" de o precizie redutabilă, a subliniat el.

Sursa:Mediafax
Data:30 ian 2015

Niciun comentariu: